ΑΓΟΡΑΕΙΔΗΣΕΙΣ

Επιτέλους… φθηνά Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων!

Σύμφωνα με την νέο Ευρωπαϊκό κανονισμό BER (Block Exemption Regulation), οι τιμές στα ανταλλακτικά αυτοκινήτων  εκτιμάται ότι μπορεί να μειωθούν στο 10% για τα γνήσια Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων και στο 15% για όσες εταιρείες εισάγουν Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων!

Τα νέα αυτά είναι, τουλάχιστον, θαυμάσια για όσους πρόκειται να αγοράσουν ή είναι σε σκέψεις να ανανεώσουν το αυτοκίνητό τους αγοράζοντας ανταλλακτικά αξεσουάρ αυτοκινήτων. Ορισμένα είδη Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων μπορείς να τα βρεις σε ακόμα πιο φθηνές τιμές από τις κανονικές μειώσεις που θα έπρεπε να έχουν υποστεί οι αρχικές τιμές τους.

ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ;

Τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων που θα συναντήσεις σε εξαιρετικά μειωμένες τιμές είναι όσα ανήκουν στην κατηγορία των αναλώσιμων! Παραδείγματα αυτών είναι τα τακάκια και φίλτρα βενζίνης και αέρος. Παρά τα καλά νέα για την μείωση στις τιμές των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων, καλό είναι να γνωρίζεις πως η μείωση αυτή δεν θεωρείται και υποχρεωτική.

Ορισμένες εταιρείες έχουν αποφασίσει και συμφωνήσει θετικά και συνεπώς είναι υποχρεωμένες βάση νόμου να τηρήσουν το 10% ή το 15%, ανάλογα τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων που πωλούν και εμπορεύονται. 

Από την άλλη μεριά έχουμε τις εταιρείες εκείνες που πωλούν τα προϊόντα τους σε τιμές λιανικής. Αυτές οφείλουν πρώτα να γνωστοποιήσουν στο Υπουργείο τις τιμές των Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων που πωλούν και μετά να τις αλλάξουν. Αυτό είναι που ισχύει κανονικά. Παρόλα αυτά, γνωστό είναι το φαινόμενο κάποιες επιχειρήσεις λιανικής να μην ακολουθούν τους τιμοκαταταλόγους που έχουν καταθέσει στο Υπουργείο, με αποτέλεσμα εσύ, ως καταναλωτής, να εξακολουθείς να πληρώνεις υψηλότερη τιμή για τα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτου που θες να αγοράσεις από εκείνη που είσαι υποχρεωμένος να πληρώσεις!

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ;

Θα πρέπει πρώτα από όλα να είσαι ενημερωμένος για τις μειώσεις των τιμών στα Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων (που πλέον είσαι!).

Αν εξακολουθήσει ο έμπορος ή οι επιχείρηση να σου πουλάει στις ίδιες, υψηλές τιμές… τότε ο νόμος και το Υπουργείο είναι αυτό που πρέπει να απευθυνθείς!

Επιτέλους… φθηνά Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων! 3

ΚΑΤΙ ΑΚΟΜΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΕΣΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ!

Η πώληση Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων σε τιμή υψηλότερη από αυτή που ορίζει ο νόμος και το Υπουργείο θεωρείται παράβαση. Οι παραβάτες του νόμου οφείλουν να πληρώσουν συγκεκριμένα χρηματικά ποσά, τα οποία ορίζονται ως πρόστιμα αγοράς και το ύψος τους το καθορίζουν αντίστοιχη νόμοι. 

Σε περίπτωση, λοιπόν, που καταλάβεις ή υποψιαστείς ότι πληρώνεις για Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων τιμές που δεν είναι ορθές, μην διστάσεις να κινηθείς νομικά. Το Υπουργείο Εμπορίου είναι με το μέρος σου! Οι νόμοι είναι υπέρ σου! Ο καταναλωτής και ο πελάτης άλλωστε έχει πάντα δίκιο!

Επειδή οι φθορές σε αυτοκίνητα και οχήματα είναι συχνές, οι νόμοι περί μειώσεων στις τιμές Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων είναι κάτι που μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους.

Μια δική μας πρόταση για σένα είναι… πως τώρα που οι μειώσεις σε Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων έχουν αρχίζει να υλοποιούνται και ό,τι χρειάζεσαι μπορείς να το βρεις στην αγορά οικονομικότερα από ότι πριν, επίλεξε να κάνεις αγορές γνήσιων Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων για το δικό σου μεταφορικό μέσο.

Βάσει στατιστικών, η αγορά Ανταλλακτικών Αυτοκινήτων από εταιρείες και καταστήματα με γνήσια προϊόντα είναι πιο αξιόπιστες και ταυτόχρονα τα ανταλλακτικά πιο ανθεκτικά!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button