ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Επιλέγουμε τα κατάλληλα φωτιστικά για τους χώρους μας

Τα φωτιστικά δαπέδου εκτός από την πρακτική λειτουργία τους να κρατούν το σπίτι φωτεινό κατά τη διάρκεια της νύχτας, προσφέρουν υπέροχο στυλ στα διάφορα δωμάτια του σπιτιού μας και συμπληρώνουν με άψογο τρόπο τη διακόσμησή μας.

Πώς επιλέγουμε τα κατάλληλα φωτιστικά εσωτερικού χώρου;

  • Έχετε σκεφτεί τα φωτιστικά ασφαλείας;

Η είσοδος του σπιτιού ή ακόμα και ο περιμετρικός φωτισμός του σπιτιού σας είναι ένα ακόμα σημαντικό κομμάτι που πολλοί αγνοούν. Χαμηλός φωτισμός στο εξωτερικό του σπιτιού είναι ένα θετικό σημάδι για τους εισβολείς αντίθετα ένα υπερβολικά φωτεινό σημείο στην είσοδο του σπιτιού μπορεί να ενοχλήσει τους γείτονες. Η λύση βρίσκεται κάπου στη μέση και αυτή είναι στα φωτιστικά ασφαλείας. Μπορείτε με ένα μικρό κόστος να προμηθευτείτε φωτιστικά ασφαλείας με φωτοκύτταρο που ανάβουν μόνο όταν κάποιος περνάει απ’ έξω και θα προστατέψουν αποτελεσματικά την κατοικία σας.

  • Φωτιστικά για χώρους με ψηλό ταβάνι

Αν δεν ξέρετε τι φωτιστικό ταιριάζει στο ψηλοτάβανο σπίτι σας θα το μάθετε τώρα! Έχετε ακούσει φυσικά για τα χωνευτά φωτιστικά, τα έχετε δει σε μαγαζιά ή σε συγκεκριμένα μέρη του σπιτιού, αυτό που δεν ξέρατε όμως είναι ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φωτίσουν ακόμα περισσότερο τον μεγάλο σας χώρο που πιθανότατα το κεντρικό σας φωτιστικό δεν μπορεί. Σε αρκετές περιπτώσεις τα χωνευτά φωτιστικά μπορούν να διαθέτουν ροοστάτη ώστε να ρυθμίζετε εσείς την ένταση του φωτός ενώ παράλληλα αν επιλέξετε να βάλετε χωνευτά φωτιστικά που έχουν τη δυνατότητα κλίσης τότε μπορείτε να στρέψετε ορισμένα από αυτά τα φωτιστικά στα σημείο του δωματίου που θέλετε, δημιουργώντας έτσι μια ιδιαίτερη ατμόσφαιρα.

  • Δώστε βάση στο παιδικό φωτιστικό

Μην μένετε μόνο στο κρεμαστό φωτιστικό για το δωμάτιο του παιδιού σας. Όπως ήδη είπαμε θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες από μια εστίες φωτισμού ακόμα και στο παιδικό δωμάτιο. Ένα φωτιστικό τοίχου, ένα πορτατίφ ή ένα φωτιστικό νυκτός ακόμα κάνει την διαφορά. Πιο συγκεκριμένα, να θυμάστε ότι τα παιδικά φωτιστικά εξυπηρετούν πέρα από εσάς και το παιδί σας. Αν φοβάται παραδείγματος χάριν το μωρό σας το σκοτάδι υπάρχει η λύση με τα φωτιστικά νυκτός αλλά και τα φωτιστικά τοίχου τύπου απλίκες με φωτοκύτταρο, που ανάβουν μόνο όταν αντιλαμβάνονται κάποια κίνηση στον χώρο.

  • Τι γίνεται με τους επαγγελματικούς χώρους;

Αν έχετε κάποια επιχείρηση στην οποία θέλετε να δώσετε μια πιο φινετσάτη και αριστοκρατική πινελιά οι λύσεις είναι αμέτρητες ανάλογα πάντα με το είδος της επιχείρησης και φυσικά τον χώρο.

Τα φωτιστικά ράγας είναι από τα πιο διαδεδομένα φωτιστικά καθώς μπορούν να προσαρμοστούν πλήρως στον χώρο και στις ανάγκες σας. Ακολουθούν οι λεγόμενες καμπάνες, που πλέον έχουν εξελιχθεί και είναι κατάλληλες ακόμα και για το εσωτερικό του σπιτιού σας ενώ μην ξεχνάμε φυσικά τις διακοσμητικές λάμπες αλλά και τους πολυελαίους.

Τα φωτιστικά εσωτερικού χώρου κυκλοφορούν σε διάφορα σχήματα, χρώματα και στυλ και μπορούμε εύκολα να διαλέξουμε τα ιδανικά για τον κάθε χώρο του σπιτιού μας.

Άρθρο από Luminus.Lighting

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button