ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Επιχείρηση – σκούπα στο Νοσοκομείο Αττικόν

Στοχευμένοι έλεγχοι και συλλήψεις σε δημόσια νοσοκομεία πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη το βράδυ από αστυνομικούς των Αστυνομικών Τμημάτων Χαϊδαρίου και Ελευσίνας. Συνελήφθησαν συνολικά 25 γυναίκες που εργάζονται παράνομα ως αποκλειστικές νοσοκόμες στο Αττικό Νοσοκομείο και το Θριάσιο.

Ειδικότερα, διενεργήθηκαν έλεγχοι στα δύο Νοσοκομεία, κατά τη διάρκεια των οποίων διαπιστώθηκε ότι 25 γυναίκες (είκοσι τέσσερις αλλοδαπές και μία ημεδαπή) εργάζονταν ως αποκλειστικές νοσοκόμες, χωρίς να διαθέτουν το προβλεπόμενο πτυχίο Σχολής Αδελφών Νοσοκόμων, άδεια άσκησης επαγγέλματος και βιβλιάριο υγείας της αρμόδιας Αρχής. Επιπρόσθετα δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο (λίστα) αποκλειστικών νοσοκόμων των Νοσοκομείων.  

Από τις 25 γυναίκες οι 15 συνελήφθησαν από το Α.Τ. Χαϊδαρίου στο Νοσοκομείο Αττικόν. Από αυτές, οι δύο, γεωργιανής καταγωγής, δεν έχουν άδεια παραμονής στη χώρα και κρατούνται στο Α.Τ. Χαϊδαρίου για να οδηγηθούν στον εισαγγελέα και ακολούθως να απελαθούν. Οι 13 πήραν τριήμερη προθεσμία για να απολογηθούν και αφέθηκαν ελεύθερες. 

Η επιχείρηση έγινε με συνεργασία της διοίκησης του Νοσοκομείου, της υπηρεσίας σεκιούριτι και του ΑΤ Χαϊδαρίου. Οι έλεγχοι θα συνεχιστούν.

Σημειώνεται ότι η άσκηση του επαγγέλματος της αποκλειστικής νοσοκόμας, χωρίς τις νόμιμες προϋποθέσεις, έχει σαν αποτέλεσμα τη στέρηση εσόδων από το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, καθώς δεν εκδίδονται οι απαιτούμενες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, ενώ επιπρόσθετα δεν καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το Νόμο ασφαλιστικές εισφορές.  

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button