ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ετοιμασίες για πυρκαγιές στην περιοχή μας

Ετοιμασίες για πυρκαγιές που αναμένονται την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή μας και μία από τις παραμέτρους πυρασφάλειας είναι η πλήρωση υδατοδεξαμενών, οι οποίες αποτελούν νέα αποκτήματα στο Όρος Αιγάλεω.

Μπορεί ο καιρός να βοηθάει μέχρι τώρα και να μην έχουμε αξιόλογα περιστατικά πυρκαγιών στην περιοχή μας, ωστόσο η ετοιμασία για τους πιο ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες είναι σε εξέλιξη. Ας ξεχνάμε ότι πέρυσι συνέβησαν πάρα πολλά περιστατικά στο Όρος Αιγάλεω και το Ποικίλο και ο εφησυχασμός δεν επιτρέπεται.

Κατά τις προηγούμενες ημέρες έγινε επιχείρηση πλήρωσης υδατοδεξαμενών του ΠΕΣΥΔΑΠ, όπως και αυτών στον Διομήδειο Κήπο. Και στις δύο επιχειρήσεις πήρε μέρος η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου, με πρωτοβουλία της αντιδημάρχου κ. Κωνσταντίνας Χρονοπούλου.

Ετοιμασίες για πυρκαγιές που αναμένονται την καλοκαιρινή περίοδο βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή μας

Οι ανοιχτές υδατοδεξεμενές του ΠΕΣΥΔΑΠ, χωρούν η κάθε μία 200 τόνους νερό ώστε να ανεφοδιάζονται επί τόπου τα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Πρόκειται για νέο πολύτιμο απόκτημα με χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής, αλλά δυστυχώς πριν από 15 μέρες οι δύο εν λειτουργία άδειασαν εντελώς όταν “γνωστοί άγνωστοι”, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του ΠΕΣΥΔΑΠ, αφαίρεσαν τις ορειχάλκινες βάνες τους και τους ειδικούς ταχυσυνδέσμους. Έτσι την προηγούμενη εβδομάδα έγινε επιχείρηση επαναπλήρωσής τους, στην οποία πήρε μέρος και η 10τονη υδροφόρα του Δήμου Χαϊδαρίου, κάνοντας αρκετά δρομολόγια.

Ετοιμασίες για πυρκαγιές και
στον Βοτανικό Κήπο Διομήδους

Επίσης η υδροφόρα του Δήμου Χαϊδαρίου βοήθησε στο γέμισμα των δεξαμενών του Διομήδειου Κήπου. Πρόκειται για 40τονες μετασκευασμένες κατασκευές, δωρεά της εταιρείας ΤΙΤΑΝ. Πέρυσι υπήρξαν αλλεπάλληλα κρούσματα πυρκαγιών γύρω από τον Διομήδειο, κάποια μάλιστα εντός των ορίων του, γι’ αυτό η προετοιμασία για την τρέχουσα αντιπυρική περίοδο ξεκίνησε ήδη από το περασμένο φθινόπωρο, με την εξασφάλιση νέων μέσων που ενισχύουν τις ίδιες δυνάμεις άμεσης επέμβασης του Κήπου.

Ετοιμασίες για πυρκαγιές στην περιοχή μας 4
Οι ετοιμασίες για πυρκαγιές ξεκίνησαν στον Διομήδειο Κήπο από το περυσινό Φθινόπωρο, μετά από ένα εφιαλτικό καλικαίρι με πολλά επικίνδυνα περιστατικά.
Ετοιμασίες για πυρκαγιές στην περιοχή μας 6

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button