ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Τρεις δεξαμενές πυροπροστασίας για ελικόπτερα στο Όρος Αιγάλεω

Η Περιφέρεια Αττικής αναγνωρίζοντας τη σπουδαιότητα της πρόληψης για την αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών ανταποκρίθηκε στο αίτημα του ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. και έχει εντάξει στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της την  «Προμήθεια και τοποθέτηση τριών υδατοδεξαμενών πυροπροστασίας με δυνατότητα ανεφοδιασμού ελικοπτέρου στο Όρος Αιγάλεω» προϋπολογισμού 100.000 €.

Η Προγραμματική Σύμβαση αφορά την προμήθεια τριών προκατασκευασμένων μεταλλικών κυλινδρικών δεξαμενών αποθήκευσης νερού για πυρόσβεση και χρήση και από εναέρια μέσα, χωρητικότητας 200 κυβικών μέτρων έκαστη, καθώς και τις εργασίες διαμόρφωσης του εδάφους και κατασκευής της υποδομής για την τοποθέτησή τους έδρασής τους. Οι θέσεις τοποθέτησης των δεξαμενών έχουν προσδιοριστεί σε συνεργασία με τα Δασαρχεία Πειραιά και Αιγάλεω και την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Η προμήθεια θα δημοπρατηθεί από τον ΠΕ.ΣΥ.Δ.Α.Π. Σύμφωνα με την Περιφέρεια, με τις νέες δεξαμενές που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες στο Όρος Αιγάλεω, ενισχύονται σημαντικά οι επιχειρησιακές δυνατότητες στον τομέα της πυρόσβεσης με στόχο την έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος. Αξίζει να αναφερθεί ότι μόνο την φετινή χρονιά είχαμε επτά δασικές πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά και για την αντιμετώπισή τους  χρησιμοποιήθηκαν εναέρια μέσα.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button