Σε πλήρη ετοιμότητα το ΑΤ Χαϊδαρίου για την εφαρμογή των αυστηροποιημένων μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας στις μέρες του Πάσχα. 

Σύμφωνα με τοπική αστυνομική πηγή, για την Μεγάλη Παρασκευή και το Μέγα Σάββατο στο επίκεντρο των ελέγχων θα βρίσκονται όλες οι εκκλησίες της πόλης, με σκοπό την αποφυγή τυχόν συναθροίσεων έξω από αυτές. Παράλληλα την Κυριακή του Πάσχα θα γίνονται συνεχείς περιπολίες για αποφυγή συγχρωτισμού σε μπαλκόνια και πιλοτές.

Επανδρωμένα περιπολικά και άνδρες της ΔΙΑΣ θα επιτηρούν ολόκληρη την περιοχή του Δήμου, για τυχόν άσκοπες μετακινήσεις κατά τη διάρκεια του τριήμερου, από το Μεγάλο Σάββατο μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα. Επισημαίνεται ότι η Πολιτική Προστασία, διά στόματος Νίκου Χαρδαλιά, προχώρησε στην περαιτέρω αυστηροποίηση των μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας με στόχο την αποφυγή συγκεντρώσεων. Οι οδηγίες προς τους αστυνομικούς που θα κάνουν τους ελέγχους είναι να ελέγχουν αυστηρά τον κωδικό Β4, που αφορά τη μετάβαση σε άνθρωπο που έχει ανάγκη βοηθείας. Οι εντολές προς τους επικεφαλής των αστυνομικών υπηρεσιών είναι να μην δείξουν καμία επιείκεια σε περιπτώσεις με αυτό τον κωδικό, που κατά την μετακίνηση δεν υπάρχουν επαρκή δικαιολογητικά, όπως διεύθυνση προορισμού, στοιχεία του ανθρώπου που υποτίθεται ότι χρήζει βοηθείας, αποδεικτικό του προβλήματος, ώρα επιστροφής και φυσικά να μην επιβαίνουν στο αυτοκίνητο πάνω από δύο άτομα.

Όπως έχουμε γράψει και πάλι, ολόκληρη η δύναμη του Α.Τ. Χαϊδαρίου είναι στη διάθεση της υπηρεσίας, αφού λόγω κορωνοϊού έχουν ανακληθεί όλες οι άδειες από την Ελληνική Αστυνομία.

Μπλόκο στον Σκαραμαγκά

Τις τελευταίες ημέρες το Α.Τ. Χαϊδαρίου έχει στήσει μπλόκο στο ύψος του Σκαραμαγκά, όπου γίνεται προέλεγχος σε όλους όσους επιχειρούν να εξέλθουν από το κλεινόν άστυ. Όπως είναι γνωστό, εντατικοί έλεγχοι γίνονται και στο ύψος των διοδίων της Ελευσίνας, καθώς επίσης και σε πολλά σημεία στην παλιά και νέα Εθνική Οδό. 

Η λαϊκή του Δάσους “τύπος και υπογραμμός”

Ικανοποιημένοι δείχνουν οι άνδρες του Α.Τ. Χαϊδαρίου από τη συμμόρφωση των κατοίκων της πόλης στην τήρηση των μέτρων. Σύμφωνα με δικές τους εκτιμήσεις, η λειτουργία της λαϊκής αγοράς του Δάσους την Μεγάλη Πέμπτη ήταν υποδειγματική και δεν παρουσιάστηκε το παραμικρό πρόβλημα, μετά τα παρατράγουδα στη λαϊκή του Σαββάτου στο κέντρο Χαϊδαρίου, που έκλεισε για δέκα μέρες με κυβερνητική απόφαση.

Παράλληλα και οι πρόσφυγες που διαμένουν στη Δομή Σκαραμαγκά έχουν συμμορφωθεί  στα μέτρα και εξέρχονται μόνο όσοι ζητούν άδεια για κατ’ εξαίρεση μετακίνηση. Ο αριθμός των εξοδούχων από τη συγκεκριμένη δομή, δεν μπορεί να ξεπερνάει τα 50 άτομα από το σύνολο των 2.700 περίπου διαμενόντων.

Η διοίκηση του ΑΤ Χαϊδαρίου και όλο το αστυνομικό προσωπικό στέλνουν μέσα από το «Χαϊδάρι Σήμερα» το γιορτινό τους μήνυμα: «Υπομονή και όλα θα πάνε καλά. Μένουμε σπίτι. Καλή Ανάσταση σε όλους».