Από τις εργασίες της άνοιξης του 2018 για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών, στο ύψος του Κάμπιγκ, που διακόπηκαν άδοξα σχεδόν αμέσως.

Το εργοτάξιο της κατασκευής του αντιπλημμυρικού της Λ. Αθηνών απομακρύνθηκε από τη θέση όπου είχε κολλήσει για 7 μήνες, στα όρια Χαϊδαρίου – Αιγάλεω. Επίσης όλες οι λωρίδες παραδόθηκαν στην κυκλοφορία. Όμως αυτό είναι προσωρινό, καθώς αναμένεται το έργο να ξεκινήσει και πάλι, ελπίζεται σύντομα.

Το “Χαϊδάρι Σήμερα” απευθύνθηκε στην Περιφέρεια Αττικής για να μάθει πότε θα επανεκκινήσει το κεντρικό αντιπλημμυρικό του Χαϊδαρίου. Ο αντιπεριφερειάρχης Σπύρος Τζόκας μάς απάντησε ότι η συνέχεια του έργου έχει εξασφαλιστεί. “Οι αναγκαίες τροποποιήσεις της μελέτης έχουν εγκριθεί και πλέον εκκρεμεί η έγκριση της νέας κυκλοφοριακής μελέτης. Αυτή όμως απαιτεί κάποιο χρόνο. Εκτιμούμε ότι εντός του 2018 θα έχουν επανεκκινήσει τα έργα”, μάς είπε.

Όπως έχουμε γράψει, στη νέα του μορφή το αντιπλημμυρικό δεν θα ακολουθήσει τη δεξιά λωρίδα της ανόδου, αλλά την αριστερή, δίπλα στη νησίδα. Αυτό σημαίνει ότι η λειτουργία των καταστημάτων θα είναι πιο ευχερής. Τουλάχιστον δεν θα πάθουν μεγάλη ζημιά, αν -ο μη γένοιτο- υπάρξουν πάλι προβλήματα και κολλήσει το εργοτάξιο. Πάντως και πάλι θα αποκλειστούν από την κυκλοφορία δύο λωρίδες της Λ. Αθηνών, αυτή τη φορά οι αριστερές.

Το ζητούμενο είναι αυτή τη φορά να αποδειχτεί η μελέτη επαρκής, ώστε να οδηγήσει το αντιπλημμυρικό έως το Δάσος χωρίς παρατράγουδα και άλλες καθυστερήσεις.

Περισσότερα για τα αντιπλημμυρικά στο Χαϊδάρι:

Αντιπλημμυρικό Χαϊδαρίου: Ψάχνοντας το Χαϊδαρόρεμα στο Περιστέρι!

Αυτή είναι η νέα μορφή του αντιπλημμυρικού της Λ. Αθηνών

Αντιπλημμυρικό Λ. Αθηνών: «Είμαστε τυχεροί με ένα μόνο νεκρό μέχρι τώρα!»

Πνίγηκε σε… αχαρτογράφητο υπόνομο της Λ. Αθηνών το μεγάλο αντιπλημμυρικό για το Χαϊδάρι!

Ας οπλιστούμε με υπομονή – Έναρξη του σωτήριου αντιπλημμυρικού έργου της Λ. Αθηνών

– Δημοπρατήθηκε το αντιπλημμυρικό της οδού Πύλου – Γιατί καθυστερεί αυτό της Λ. Αθηνών

– Μέσα στον Φεβρουάριο μπαίνουν μπουλντόζες για το μεγάλο αντιπλημμυρικό της Λ. Αθηνών

– Τους παράσυρε το ρέμα. Οδοιπορικό σε Αφαία και Σκαραμαγκά

– Η πλημμύρα έπνιξε την αξιοπιστία του Δήμου. Μηδενική προετοιμασία, τεράστιες καταστροφές. Τελική αποτίμηση

– Επιτέλους, “το νερό μπήκε στο αυλάκι”. Δημοπρατήθηκε το έργο της εικοσαετίας για το Χαϊδάρι

– Μεγάλες ζημιές σε σχολεία, σπίτια, αυτοκίνητα. Αποτίμηση της σημερινής καταστροφικής νεροποντής