ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ένταση στο Δημαρχείο για τα μπάζα

Πολύ φορτισμένο το κλίμα στο Δημαρχείο στην πρώτη σημαντική συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου. Από τη μια η διοίκηση Ντηνιακού και από την άλλη το Σωματείο Εργαζομένων και η Λαϊκή Συσπείρωση. “Μήλον της έριδος” η καθαριότητα στους δρόμους (μπάζα – ογκώδη αντικείμενα), την απομάκρυνση των οποίων η δημοτική αρχή θέλησε να αναθέσει σε ιδιώτη με την επίκληση του επείγοντος, ενέργεια όμως που η άλλη πλευρά θεώρησε σαν απαρχή ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.  

Στην συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Χαϊδαρίου είχε εγγραφεί το θέμα της εκχώρησης σε εργολάβο της αποκομιδής των ογκωδών απορριμμάτων έναντι 24.800 ευρώ. Βασικό επιχείρημα το ότι το πρόβλημα των μπάζων, που είναι παρατημένα σε δημόσιους χώρους, έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις στο . “Το ήδη συσσωρευμένο πρόβλημα με τα μπάζα στα πρέπει να λυθεί άμεσα, γιατί αλλιώς θα αναπαράγεται”, υποστηρίζει η διοίκηση Ντηνιακού, που επικαλείται υπηρεσιακή ενημέρωση ότι “η Υπηρεσία Καθαριότητας  δεν έχει τα μέσα και τις δυνατότητες (κάτι που οφείλεται και σε αδράνεια της προηγούμενης Διοίκησης) για να απομακρύνει τους σωρούς από μπάζα και κλαδιά που έχουν σωρευτεί κατά το μεγάλο χρονικό διάστημα που δεν υπήρχε καμιά σχετική παρέμβαση του Δήμου”. Αποφάσισε λοιπόν, “σαν μια καινούργια αρχή την ανάθεση της αποκομιδής όλων των μπαζών και κλαδιών μέσα σε ένα 15μερο σε εξωτερικό συνεργείο”.  

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του Σωματείου Εργαζομένων, του συνδικάτου ΟΤΑ Αττικής και της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου. Έκαναν παρέμβαση την ώρα που επρόκειτο να συνεδριάσει η Οικονομική Επιτροπή και, εν μέσω αντεγκλήσεων, το θέμα αποσύρθηκε από την ημερήσια διάταξη.

Σε δήλωσή του ο Κώστας Δημουλάς, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο Χαϊδαρίου, επισήμανε πως ο σχεδιασμός αυτός «είναι ένα πρώτο βήμα για την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση και θα προχωρήσει και σε άλλους τομείς. Μας εκπλήσσει ότι η πρώτη απόφαση που φέρνουν στην Οικονομική Επιτροπή είναι η συγκεκριμένη, δείχνοντας τις διαθέσεις της σημερινής δημοτικής αρχής. Με την παρέμβασή μας αποτρέψαμε την συζήτηση και θα είμαστε σε ετοιμότητα για να μην αφήσουμε να περάσουν τέτοια αντεργατικά μέτρα. Θα συνεχίσουμε και θα δώσουμε απάντηση με τη συμμετοχή μας στην αυριανή απεργία, καθώς αποδεικνύεται ότι γερά Σωματεία μπορούν να φέρουν νίκες. Επιπλέον θέλουμε στο πλευρό μας και τους δημότες καθώς η ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών θα έχει επιπτώσεις και σε αυτούς».

Το μεσημέρι δημοσιεύσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής για την σημερινή έντονη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής.

Ακολουθεί η ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Χαϊδαρίου:

Η Δημοτική Αρχή Ντηνιακού με το καλημέρα, δείχνει τις πραγματικές της προθέσεις. Πράξη Πρώτη- Ιδιωτικοποίηση Τομέα Καθαριότητας… 24.800€ για 15 ημέρες.

Ο κ Ντηνιακός, προσπάθησε σήμερα στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, να περάσει την ιδιωτικοποίηση μέρους των αρμοδιοτήτων της υπηρεσίας καθαριότητας. Προφάσεις εν αμαρτία, η εισηγητική έκθεση της υπηρεσίας καθαριότητας, που καταλήγει στην ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΗ σε εργολάβο, του ποσού των 25.000 ευρώ για 15 μέρες εργασίας (δηλαδή 1.600 ευρώ ημερησίως). Για να βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματά του, αρκεί να ενημερώσουμε ότι, ένα από τα φορτηγά του Δήμου που θα μπορούσε να συνδράμει, βρίσκεται παροπλισμένο από τη νέα Δημοτική Αρχή, για το αστρονομικό ποσό των 300 ευρώ.

Η μέθοδος γνωστή, να παραδώσουν κομμάτι – κομμάτι στα επιχειρηματικά συμφέροντα, με την απαξίωση των υπηρεσιών του Δήμου, στο όνομα της αναβάθμισης των υπηρεσιών προς τους Δημότες.

Ας αναρωτηθεί ο καθένας:

· μετά τις 15 μέρες και τα 25.000 ευρώ στον εργολάβο, δεν θα επανέλθει η ίδια κατάσταση; Μήπως ετοιμάζουν «δωράκι» 600.000 χιλιάδων ευρώ στους επιχειρηματικούς ομίλους που δραστηριοποιούνται στην αποκομιδή των απορριμμάτων;

· Η εταιρία που αναλαμβάνει το έργο με απευθείας ανάθεση, δεν είναι η ίδια που έχει αναλάβει το «δύσκολο» έργο της ιδιωτικοποίησης σε αρκετούς Δήμους, που ακολουθούν αυτή τη πολιτική; Εκεί που με τα ίδια επιχειρήματα, αυξήθηκαν τα δημοτικά τέλη και οι φόροι για να ανταποκρίνεται ο Δήμος στις οικονομικές απαιτήσεις των εργολάβων;

· Ποιο είναι το εργολαβικό όφελος που έχει η συγκεκριμένη εταιρία ή μήπως το αναλαμβάνει με πόνο ψυχής για τους δημότες του Χαϊδαρίου; Να ενημερώσουμε λοιπόν τον Δήμαρχο «σωτήρα», ότι η προηγούμενη Δημοτική Αρχή προχώρησε σε εκτεταμένη ανανέωση του στόλου της καθαριότητας και κατάφερε με τις ενέργειες της να εξασφαλίσει το αναγκαίο προσωπικό για να γίνεται πλέον απρόσκοπτα και αποτελεσματικά, η διαδικασία αποκομιδής αποκλειστικά από τις υπηρεσίες του Δήμου. Αν δεν θέλει, γιατί έχει «ιδιαίτερη» προτίμηση στους ιδιώτες ή δεν μπορεί, είναι δικό του πρόβλημα, το οποίο δεν θα τον αφήσουμε να φορτώσει στο λαό του Χαϊδαρίου, δίνοντας προίκα στους εργολάβους.

Με «έκπληξη» επίσης διαπιστώνουμε ότι στο Δελτίο Τύπου του Δήμου, «ως δια μαγείας» εξαφανίστηκε η παράσταση διαμαρτυρίας του Σωματείου Εργαζομένων του Δήμου μας και δεκάδων εργαζόμενων στην υπηρεσία καθαριότητας, καθώς και εκπροσώπων του κλαδικού σωματείου ΟΤΑ Αττικής. Μάλλον είναι στα πλαίσια των νέων ηθών της Δημοτικής Αρχής και του νέου Γ.Γ. του Δήμου, που όπως ο ίδιος διαλαλεί στις συσκέψεις με τους εργαζόμενους, απεχθάνεται τα σωματεία και την συλλογική οργάνωση των εργαζομένων.

Εξάλλου υπάρχουν δείγματα γραφής από τη συμπεριφορά του, στους εργαζόμενους των Δήμων που υπηρετούσε στο παρελθόν. Τόσο από το ύφος του Δελτίου Τύπου, όσο και από την ανάρμοστη, απαράδεκτη, προσωπική επίθεση που επιχείρησε ο κ. Ντηνιακός στον πρώην Δήμαρχο κ. Σελέκο, μπροστά σε δεκάδες εργαζόμενους, είναι φανερό ότι τους πιάσαμε με τη «γίδα στη πλάτη», που λέει ο λαός μας και έχουν χάσει την ψυχραιμία τους.

Τους συστήνουμε να μην ξαναεπιχειρήσουν να παραδώσουν αρμοδιότητες και υπηρεσίες στους εργολάβους, γιατί θα μας βρουν μπροστά τους.

Οι εργαζόμενοι του Δήμου σας, γνωρίζουν πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση στο Δήμο, ποιες οι αυξημένες δυνατότητες που υπάρχουν σήμερα μετά από τα 5 χρόνια διοίκησης σας Λαϊκής Συσπείρωσης.

Από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασιστικά να προασπίζουμε τα συμφέροντα των Χαίδαριωτών και των εργαζομένων του Δήμου.

Υ.Γ 1: η προσπάθεια να μας ταυτίσετε με την δική σας, κενή περιεχομένου αντιπολίτευση που στηρίχτηκε στη λάσπη, δυστυχώς για εσάς δεν πιάνει, γιατί με τη στάση μας όλα αυτά τα χρόνια έχουμε αποδείξει ποιες αξίες υπηρετούμε.

Υ.Γ 2: η σημερινή σας υποχώρηση καλό είναι να σας γίνει μάθημα, γιατί έχετε πολύ δρόμο να διανύσετε 4 χρόνια.

Λαϊκή Συσπείρωση Χαϊδαρίου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button