ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εντάχθηκε από το Πράσινο Ταμείο ο Δήμος Χαϊδαρίου στο πρόγραμμα δημιουργίας περιμέτρου πυροπροστασίας 

Εγκρίθηκε το αίτημα του Δήμου Χαϊδαρίου προς το Πράσινο Ταμείο για επιπλέον οικονομική ενίσχυση ύψους 130.000 ευρώ για την πυροπροστασία, στο πλαίσιο του προγράμματος «Ενίσχυση πυροπροστασίας κατοικημένων περιοχών σε ΟΤΑ Α’ βαθμού με περιαστικά δάση».

Ο Δήμος Χαϊδαρίου βρίσκεται στους πρώτους 12 Δήμους “Θέρμης, Πεντέλης, Ερμιονίδας, Κρωπίας, Κορινθίων, Φυλής, Αχαρνών – Θρακομακεδόνων, Λαυρεωτικής, Πάτμου, Ρεθύμνου, Χαϊδαρίου και Κορυδαλλού) των οποίων η επιπλέον χρηματοδότηση εγκρίθηκε, μιας και ήταν και από τους πρώτους Δήμους που υπέβαλαν το σχετικό αίτημα.

Το πρόγραμμα αφορά στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών, πλάτους 10 μέτρων, περιμετρικά οικισμών που βρίσκονται εντός ή πλησίον δασών και δασικών εκτάσεων υψηλής επικινδυνότητας για την εκδήλωση πυρκαγιών. Οι σχετικές αποφάσεις για την ένταξη -κατ’ απόλυτη σειρά χρονικής προτεραιότητας- των 12 δήμων στην πρωτοβουλία υπογράφηκαν, την Τετάρτη 12 Ιουνίου, από τον Πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου, κ. Γιάννη Ανδρουλάκη.

Σε δήλωσή της η Δημοτική Αρχή τονίζει ότι “αξιοποιεί κάθε διαθέσιμο μέσο για την προστασία των δασικών εκτάσεων, ενώ παράλληλα συνεχίζει να διεκδικεί να υπάρχει ολοκληρωμένο σχέδιο πυροπροστασίας με επαρκή και έγκαιρη χρηματοδότηση κάθε χρόνο, και να μην εξαρτάται αυτή από το «εάν και όποτε» δοθούν κάποια επιπλέον κονδύλια που θα συμπληρώσουν τα πενιχρά ποσά που δίνονται για τις απαιτούμενες δαπάνες.”

Οι παρεμβάσεις που θα υλοποιηθούν είναι οι εξής:
• Καθαρισμός και κλαδεύσεις καύσιμης ύλης εντός του πάρκου Νεολαίας που βρίσκεται στο Δάσος Χαϊδαρίου
• Καθαρισμός και κλαδεύσεις καύσιμης ύλης σε δασική έκταση στις παρυφές της περιοχής Δάσους Χαϊδαρίου (Άγιος Γεώργιος)
• Καθαρισμός και κλαδεύσεις δασικής έκτασης στις παρυφές του οικισμού Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου (Δυτικά της οδού Ρέας)
• Καθαρισμός και κλαδεύσεις δασικής έκτασης στις παρυφές του οικισμού Κάτω Αφαίας Χαϊδαρίου (Νότια της οδού Νεφέλης)
• Καθαρισμός και κλαδεύσεις δασικών εκτάσεων στις παρυφές του
 Εθνικού Οδικού Δικτύου (Λ. Αθηνών και Λ. Σχιστού)

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button