ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΣΜΟΣ

Ενώνονται Facebook, Instagram, Messenger και WhatsApp

Τι ακριβώς σκέφτεται ο Ζάκεμπεργκ για τις τρεις πολύ δημοφιλείς υπηρεσίες και τι αναμένεται να αλλάξει στην καθημερινότητά μας.

Το Facebook σχεδιάζει να ενοποιήσει τις εφαρμογές Instagram, WhatsApp και Facebook Messenger. Αν και θα διατηρήσουν την αυτονομία τους, σε ένα βαθύτερο επίπεδο τα μηνύματα των χρηστών θα μπορούν να «ταξιδέψουν» ανάμεσα στις τρεις υπηρεσίες.

Το Facebook έκανε για λόγο για την αρχή «μιας μακράς διαδικασίας». Tο σχέδιο θα ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2019 ή στις αρχές του 2020. Τότε ένας χρήστης του Facebook θα είναι σε θέση να επικοινωνήσει απευθείας με έναν άλλο χρήστη που π.χ. έχει μόνο λογαριασμό WhatsApp. Κάτι αδύνατο σήμερα, καθώς οι τρεις επιμέρους εφαρμογές δεν έχουν κάποιο κοινό πυρήνα.

Με το βλέμμα στον ανταγωνισμό

Στόχος του Ζάκερμπεργκ είναι να καταστήσει τις υπηρεσίες του πιο χρήσιμες και να αυξήσει τον χρόνο που οι χρήστες περνούν σε αυτές. Παράλληλα, το Facebook, χάρη στην ενοποίηση, θα μπορεί να ανταγωνισθεί πιο αποτελεσματικά με την Google και την Apple.

Οι υπηρεσίες της Facebook, δηλαδή το Messenger, το WhatsApp και το Instagram είναι εξαιρετικά δημοφιλή παγκοσμίως. Το καθένα προσφέρει τα δικά του αποκλειστικά χαρακτηριστικά για τους χρήστες των κοινωνικών δικτύων.

Το εγχείρημα βρίσκεται σε πρώιμο στάδιο ακόμη, αλλά θα είναι τεράστιο, καθώς και οι τρεις υπηρεσίες επανακατασκευάζονται από την αρχή. Όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες, οι πλατφόρμες θα συνεχίσουν να λειτουργούν ανεξάρτητα.

Κοινοποιείς παντού

Αναμενόμενα, εξαιτίας του φιάσκου με τα προσωπικά δεδομένα που έπληξε το Facebook πριν μερικούς μήνες, λέγεται ότι οι νέες υποδομές θα προσφέρουν κρυπτογράφηση end-to-end, που θα εξασφαλίζει το απόρρητο των συνομιλιών. Παράλληλα, φυσικά, αναμένεται να υπάρχουν συνδυαστικές διαφημίσεις ανάμεσα σε όλες τις πλατφόρμες.

Τα Stories θα μπορούν να κοινοποηθούν εύκολα τόσο στο Instagram, όσο και στο Facebook, ενώ πλέον τα στοιχεία σας θα μοιραστούν σε όλες τις πλατφόρμες (το WhatsApp απαιτεί αριθμό τηλεφώνου).

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button