ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Ένα παιδί μετράει τ’ άστρα”, κάτω από την τρύπια στέγη τής Δημοτικής Βιβλιοθήκης

Λες και έγραψε το γεμάτο λυρισμό μυθιστότημά του ο Μενέλαος Λουντέμης για τη Δημοτική Βιλιοθήκη Χαϊδαρίου, της οποίας η οροφή είναι διαλυμένη! Θα ταίριαζε ίσως στην πλοκή του έργου να διαβάζει ο κατατρεγμένος αλλά διψασμένος για μάθηση Μέλιος μέσα σε μια ερειπιωμένη βιβλιοθήκη…

Επαναφορά όμως στο παρόν. Μετά από δύο χρόνια σε αυτή την τρελή κατάσταση στο κτήριο του πρώην Αίθριου, υπάρχει μια κινητικότητα, τουλάχιστον σε επίπεδο προθέσων, για να επισκευαστεί και να βγουν επιτέλους τα νάιλον πάνω από τα ράφια των βιβλίων, που καθιστούν τη Βιβλιοθήκη μας παγκόσμιο φαινόμενο.

Το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο με πρωτοβουλία του Δημήτρη Αλεξάκη, δημοτικού συμβούλου των Πολιτών σε Δράση, που ρώτησε τη δημοτική αρχή «πότε θα αποκατασταθεί η βλάβη στη στέγη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;». Ανέλαβε να του απαντήσει η αντιδήμαρχος -μεταξύ άλλων αρμοδιοτήτων της- Συντήρησης Σχολικών και Δημοτικών Κτηρίων, Κωνσταντίνα Χρονοπούλου. Το πρώτο μισό της απάντησή της έφερε αισιοδοξία, το δεύτερο μισό μας επανέφερε στην… κανονικότητα.

"Ένα παιδί μετράει τ' άστρα", κάτω από την τρύπια στέγη τής Δημοτικής Βιβλιοθήκης 3

Πιο συγκεκριμένα, η κ. Χρονοπούλου είπε ότι θέλει να προωθήσει την κατασκευή μεταλλικής στέγης με κολώνες για να λυθεί το πρόβλημα και να φύγουν οι μουσαμάδες και τα νάιλον. Σύμφωνα με πρόχειρες εκτιμήσεις της, το κόστος της κατασκευής θα είναι περίπου 30.000 ευρώ. Ωστόσο υπάρχει δυσκολία στην εξεύρεση των χρημάτων. Παλαιότερη εκτίμηση της δημοτικής αρχής ανέβαζε το κόστος επισκευής στις 50.000 ευρώ.

«Ήταν δικαίωμα της διοίκησης Σελέκου να την μεταφέρει εκεί, όμως…»

Μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα» η κ. Χρονοπούλου ανέφερε πως η μεταφορά της Βιβλιοθήκης από το Παλατάκι στο Αίθριο έπρεπε να συνδυαστεί με την ταυτόχρονη επισκευή της στέγης: “Ήταν δικαίωμα της τότε διοίκησης Σελέκου να την μεταφέρει εκεί. Πριν όμως τη μετεγκατάστασή της όφειλε να ελέγξει το χώρο, για να διαπιστώσει αν τηρούνται οι προδιαγραφές. Έκανε ένα πολύ μεγάλο λάθος”.

Η αντιδήμαρχος σχεδιάζει την ανάθεση της μελέτης στην Τεχνική Υπηρεσία, σε συνδυασμό με εξεύρεση πόρων.

Η εφημερίδα μας έχει στείλει ερωτήματα για το μέλλον της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Πολιτισμού και μόλις πάρει απαντήσεις θα τις δημοσιεύσει.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: Ακυρώθηκε η καφετέρια στη Δημοτική Βιβλιοθήκη – Ώρα για σοβαρή συζήτηση για το μέλλον της

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button