ΕΞΟΔΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Αποκάλυψη εστίασης στο Χαϊδάρι: Των “Ελλήνων τα…ξύδια”, τα απολαύσαμε πολύ

Το ελληνικό φαγητό “έξω” λίγα μέρη του κόσμου μπορούν να το συναγωνιστούν. Αυτό αναγνωρίζεται από όλους. Το καλό είναι ότι μια νέα γενιά εστιατόρων και μαγείρων πάει το πράγμα ακόμα παραπέρα -πάντα με βάση αυτό που λέμε “ελληνική κουζίνα”- δουλεύοντας με επιμονή τις γεύσεις και ψάχνοντας το καλό ελληνικό υλικό.

Ένα τέτοιο μεζεδοπωλείο βρήκαμε σε μια διεύθυνση στο κέντρο του Χαϊδαρίου, την οποία γνωρίζαμε σαν στέκι φαγητού από παλιά, πλέον όμως μιλάμε για μια εντελώς νέα άφιξη και φρέσκια πρόταση που έχει πολλά να δώσει στις εξόδους μας. Η νεολαία δίνει αέρα φρεσκάδας και ζωντάνιας στο μαγαζί, με τον ιδιοκτήτη Θανάση Βαϊάκη να προσέχει κάθε λεπτομέρεια και τον σεφ Χρήστο Καζάνη να επιμελείται το μενού. Το σέρβις είναι άψογο και… χαμογελαστό.

Ελλήνων τα…ξύδια
Χειροποίητο τζατζίκι με σωστό στραγγιστό γιαούρτι, σκόρδο, καρότο. Από τα “μικρά” καταλαβαίνεις τη διαφορά…
Αποκάλυψη εστίασης στο Χαϊδάρι: Των
Πράσινη σαλάτα με προσούτο Ευρυτανίας, dressing εσπεριδοειδών,
πράσινο μήλο και γραβιέρα Νάξου.

Θα λοξοδρομήσεις μόλις μερικά βήματα από την περατζάδα της Στρ. Καραϊσκάκη και θα βρεθείς στο σωστό σημείο για ένα πλούσιο γευστικό ταξίδι που σχεδιάζεται με γνώση, μεράκι και αγάπη. Μιλάμε για το, κεντρικότατο στο Χαϊδάρι, μεζεδοπωλείο Ελλήνων τα…ξύδια για να μοιραστούμε μαζί σας μια νέα, γευστική εμπειρία που μας ενθουσίασε το Σάββατο 4/1/2025.

Ελλήνων τα...ξύδια
Χειροποίητη τσαΐτιά με σπανάκι και κατσικίσιο τυρί στων Ελλήνων τα…ξύδια. Το φύλλο από ιστορικό εργαστήριο του Αιγάλεω έρχεται φρέσκο κάθε μέρα. Δεν γίνεται να μην δοκιμάσεις αυτή τη σπανακόπιτα, ακόμα και ένας ηπειρώτης θα εντυπωσιαστεί!


Είμαστε ευτυχείς που ήρθε η στιγμή να το επισκεφθούμε, γιατί απολαύσαμε μία θετική εμπειρία που ξεκίνησε από τον φιλόξενο χώρο και επεκτάθηκε στις γεύσεις που δοκιμάσαμε από την πρώτη ως την τελευταία μπουκιά!

Αποκάλυψη εστίασης στο Χαϊδάρι: Των
Παστουρμαδόπιτα χειροποίητη, πλούσια σε γεύση και ποσότητα (όπως όλες οι μερίδες!).
Για την περίπτωση, πολύ καλό κρασί χύμα μοσχοφίλερο.
Αρκετοί προτιμούν ημίγλυκο, που τελευταία γνωρίζει μια νέα άνθιση στα τραπέζια.

Οι φωτογραφίες του άρθρου είναι από τα πιάτα που δοκιμάσαμε την συγκεκριμένη ημέρα στο Ελλήνων τα…ξύδια και αν δεν το έχετε ακόμα ανακαλύψει, προτείνουμε να το βάλετε στον χάρτη χωρίς δισταγμό.

Σκιουφιχτά με χοντροκομμένο κιμά κοτόπουλο, πάστα μανιταριών,
λάδι τρούφας και κεφαλοτύρι τριμμένο. Από τα πολύ δυνατά…

Το μεζεδοπωλείο Ελλήνων τα…ξύδια βρίσκεται στην Ν. Πλαστήρα 32 και έχουμε πολλά ακόμα να πούμε για τα νέα πρόσωπα που το τρέχουν και τα γευστικά ταξίδια που προσφέρει.

Αποκάλυψη εστίασης στο Χαϊδάρι: Των
Μοσχαρίσιο μπιφτέκι χειροποίητο με σπαστή πατάτα και χειροποίητη πιτούλα από την Πτολεμαΐδα, σερβιρισμένη με αρωματικό λάδι. Ζουμερό, με ωραία γεύση κρέατος, χωρίς τα μπαχαρικά να κυριαρχούν (καλό και για το στομάχι…).

Ελλήνων τα…ξύδια: Κλείνετε το τραπέζι σας στο 210 5815910 και on line https://bit.ly/4iVESHQ & άλλες πλατφόρμες. ΠΣΚ & γιορτές με ζωντανή μουσική🎶

Αποκάλυψη εστίασης στο Χαϊδάρι: Των
Μια από τις πολλές γωνιές του δαιδαλώδους και προνομιακού για αυτό το λόγο μεζεδοπωλείου

Μ.Λ.
Χαϊδάρι Σήμερα, έξοδος

Παρόμοια Άρθρα

Εγγραφή
Notify of
guest
0 Comments
Παλαιότερα
Νεότερα Δημοφιλέστερα
Inline Feedbacks
Δείτε όλα τα σχόλια
Back to top button
0
Πάρτε μέρος στη συζήτηση!x