ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ελληνικό: Άνοιξε το υπέροχο Experience Park – Εσείς εδώ, πάρτε ένα εργοστάσιο ηλεκτρικής ενέργειας

Πριν από κάποιο καιρό είχαμε ορκιστεί να μην ξανακάνουμε άρθρο που να συγκρίνει τη μέρα με τη νύχτα, δηλαδή την κοσμογονία ποιότητας ζωής στα νότια προάστια με πακτωλό επενδύσεων, έναντι της διαρκούς υποβάθμισης στη δική μας περιοχή. “Ας μη μας κολλήσουν την ταμπέλλα του μεμψίμοιρου”, σκεφτήκαμε. Όμως πριν αλέκτορα φωνήσαι τρις, απαρνηθήκαμε τον όρκο…

Γιατί, οκ με το να μην κάνουν τίποτε εδώ. Οκ και με τις χωματερές και τα εργοστάσια καύσης απορριμμάτων, κάπου τα συνηθίσαμε κι αυτά… Αλλά όχι και να κλείνουν το Ναυπηγείο στον Σκαραμαγκά για να φτιάξουν μια βαρύτερη βιομηχανική εγκατάσταση τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου μαζί με μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Αυτό πια ξεπερνάει και τα όρια της κοροϊδίας. Μας φτάνουν τα ΕΛΠΕ, η Petrogaz, τα τσιμέντα κι όλα τα άλλα! Νισάφι πια… Βαράνε στο ψαχνό γιατί μας θεωρούν τελειωτικά εθισμένους στην υποβάθμιση. Και την ίδια ώρα διαβάζεις για “το μεγαλύτερο παραθαλάσσιο πάρκο στον κόσμο, με την παράδοση της πρώτης έκτασης πρασίνου και ψυχαγωγίας 70 στρεμμάτων, μιας έκτασης όσο περίπου ο μισός Εθνικός Κήπος, καθώς ανοίγει τις πόρτες του το Experience Park”.

Η Lamda Development έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το Experience Park. Τουλάχιστον εντυπωσιακό. Και… περίπου δίπλα στο Κέντρο Πολιτισμού Σταύρος Νιάρχος! Και στο Τροκαντερό!

Στο πάρκο, μεταξύ άλλων, υπάρχει, διαβάζουμε, “σιντριβάνι με εκατοντάδες πίδακες νερού που δημιουργούν μοναδικές χορογραφίες, ένας χώρος υπαίθριας άθλησης, παιδική χαρά με παιχνίδια κατασκευασμένα με τρόπο φιλικό προς το περιβάλλον καθώς και ο κήπος Zen, που αποτελεί μια όαση όπου το στοιχείο του νερού και η μεσογειακή φύση κυριαρχούν”.

Μα αυτό ακριβώς θέλαμε να γίνει στον Σκαραμαγκά, στο κομμάτι της Ακτής μας που ως κοινόχρηστη έκταση (παραλία – αιγιαλός) ανήκει στον πολίτη και όχι στην ΕΤΑΔ, η οποία βγήκε στην αγορά και το πούλησε. Από πού κι ως πού;

Το κόστος του παραθαλάσσιου πάρκου στον Σκαραμαγκά να το πληρώσει το κράτος, γιατί επιτέλους κάτι σοβαρό μάς οφείλει εδώ δυτικά. Ή το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη μνήμη του μακαρίτη εφοπλιστή που έκανε την Ακτή μας κολυμπηθρόξυλο. Ή ο νέος εφοπλιστής – εραστής της Ακτής, για να δημιουργήσει όμορφο δεσμό με την Δυτική Αττική, αρκεί βέβαια να θέλει να φτιάξει ναυπηγείο και όχι εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας. Στο κάτω κάτω, ως σπουδαίος διεθνής παίκτης του real estate ξέρει από ωραία ακίνητα. Γιατί να μην φιλοδοξεί να κάνει ένα ασχημόπαπο ωραίο κύκνο; Ενδιαφέρουσα και δημιουργική ενασχόληση για έναν ευγενή, ηλικιωμένο άνθρωπο.

Και μπίζνες, κύριε Γιώργο, και ομορφιές. Το φιλότιμό σου δεν μπορεί να σου επιτρέπει να μας κλέψεις την Ακτή μας. Απευθυνόμαστε σε σένα, γιατί το κράτος τα έκανε μαντάρα.

Μ.Χ.


Παρόμοια Άρθρα

Back to top button