ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Ελευσίνα: Έτοιμο το Παλαιό Ελαιουργείο, το ΙΡΙΣ ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό

Η Ελευσίνα, μια πόλη των 30.000 κατοίκων, η μικρότερη Πολιτιστική Πρωτεύουσα, ξεκινά σήμερα ένα μεγάλο ταξίδι, φιλοδοξώντας να καθιερωθεί στον ευρωπαϊκό πολιτιστικό και τουριστικό χάρτη!

Στο πλαίσιο αυτό ι χώροι των πολιτιστικών εκδηλώσεων παραδίδονται ο ένας μετά τον άλλο. Το Παλαιό Ελαιουργείο ανανεώθηκε και είναι έτοιμο να φιλοξενήσει ποικίλες δράσεις της “Ελευσίς 2023, Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης”.

Οι εργασίες ανακατασκευής των τριών αποθηκών ολοκληρώθηκαν και οι χώροι είναι πλέον προσβάσιμοι, ασφαλείς και σύγχρονοι, διατηρώντας τον βιομηχανικό τους σχεδιασμό. Το Παλαιό Ελαιουργείο αγοράστηκε από την Εθνική Τράπεζα με έξοδα του Υπουργείου Πολιτισμού. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, στον ίδιο χώρο μεταφέρεται ο χώρος ανέγερσης του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Ελευσίνας από το ΒΟΤΡΥΣ, όπου θα διατηρηθούν χρήσεις πολιτιστικών λειτουργιών.

Στο Παλαιό Ελαιουργείο θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε και μία σπάνια έκθεση με προσωπικά αντικείμενα της Μελίνας Μερκούρη, αυθεντικά θεατρικά κοστούμια κ.ά.

Επίσης το ΙΡΙΣ ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό και φιλοξενεί την πολυαναμενόμενη συναυλία των Stereo Nova! Ο Κωνσταντίνος Β. και ο Μιχάλης Δ. επανενώνονται για μια και μοναδική φορά, στην τελετή έναρξης της 2023 Eleusis European Capital of Culture.

Ελευσίνα: Έτοιμο το Παλαιό Ελαιουργείο, το ΙΡΙΣ ανοίγει για πρώτη φορά στο κοινό 7

Παρακολουθήστε το Σάββατο 4 Φεβρουαρίου 2023, στις 19:00, σε απευθείας μετάδοση από την ΕΡΤ2 και την ERT WORLD την τελετή έναρξης των εκδηλώσεων του 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης, με τίτλο «Μυστήρια Μετάβασης», που θα πραγματοποιηθούν στο παράκτιο μέτωπο της Ελευσίνας. Η τελετή έναρξης θα είναι διαθέσιμη και στο ERTFLIX.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button