ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Πρωταθλήτρια Ελλάδας η Ελένη Μπάλλου στην ξιφασκία

Η 17χρονη Ελένη Μπάλλου αθλήτρια του Α.Ο.Ξ. Αιγάλεω και μαθήτρια του 2ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου το διήμερο 17 & 18 Ιουνίου αναδείχτηκε Πρωταθλήτρια Ελλάδας στην κατηγορία Νέων Γυναικών (έως 20 ετών) στο Ξίφος Ασκήσεως και στο ατομικό και το ομαδικό.

Ελένη Μπάλλου, συλλογή μεταλλίων

Έτσι έφτασε τα 6 μετάλλια (4 χρυσά, 1 αργυρό, 1 χάλκινο) το 2023 στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών (Νεανίδων, Νέων Γυναικών, Γυναικών).

Στα Πανελλήνια κύπελλα της φετινής χρονιάς κατέκτησε 3 κύπελα Νεανίδων, 1 κύπελλο Νέων Γυναικών και 2 αργυρά μετάλλια Νέων Γυναικών και 2 χάλκινα στην κατηγορία των Γυναικών.

Η Ελένη Μπάλλου φέτος (παρότι μπόρεσε να συμμετάσχει σε ελάχιστους αγώνες στο εξωτερικό λόγω του ότι τα έξοδα καλύπτονται από τους γονείς και η βοήθεια της πολιτείας είναι μηδαμινή) κατάφερε να μπει στις 16 καλύτερες στο Πανευρωπαϊκό αλλά και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Νεανίδων, κάτι που δεν πέτυχε κανένας Έλληνας αθλητής ξιφασκίας σε όλα τα όπλα.

Ελένη Μπάλλου

Έτσι έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο μια επιτυχημένη χρονιά παρά τον τραυματισμό της τον Ιανουάριο, που της στέρησε την συμμετοχή της στην Εθνική Γυναικών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που γίνεται αυτές τις ημέρες στην Πολωνία.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button