ΕΙΔΗΣΕΙΣΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Ελέγχεται φωτιά σε δάσος δίπλα σε σπίτια στο Πέραμα – Σύλληψη άνδρα για ρίψη βεγγαλικών

Πριν από δύο ημέρες δημοσιεύσαμε άρθρο για τον κίνδυνο πυρκαγιάς που συνεπάγεται η ρίψη βεγγαλικών εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Σήμερα έγινε σύλληψη άνδρα στο Πέραμα, διότι προκάλεσε φωτιά σε περιαστικό δάσος και έβαλε σε κίνδυνο μια συνοικία, λόγω χρήσης πυροτεχνημάτων…

Οριοθετήθηκε η φωτιά που ξέσπασε αργά τη νύχτα σε δασική έκταση στο όρος Αιγάλεω, πάνω από τα από τα τελευταία σπίτια του Περάματος, στην περιοχή Ικαριώτικα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, μπορεί η φωτιά να ήταν κοντά στις τελευταίες κατοικίες ωστόσο δεν υπήρξε άμεσος κίνδυνος, ωστόσο ακριβώς επειδή ήταν περιαστική δασική έκταση έγινε μεγάλη κινητοποίηση. Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 45 πυροσβέστες με 14 οχήματα και 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων μέχρι να τεθεί εντελώς υπό έλεγχο η φωτιά.

Με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. Αντιστρατήγου Στέφανου Κολοκούρη μετέβη και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) στο Πέραμα για την διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς, αφού υπήρχαν πληροφορίες από πλευράς των κατοίκων που έκαναν λόγο για ρίψη βεγγαλικών στην περιοχή πριν την έναρξη της φωτιάς.

Μετά από σχετικές έρευνες, συνελήφθη σήμερα, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από υπάλληλους του ανακριτικού γραφείου Πειραιά, ένας άνδρας ως υπαίτιος πρόκλησης εμπρησμού από αμέλεια σε δασική έκταση, στο Πέραμα. Για το περιστατικό ενημερώθηκε σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας.

Αυτά συνέβησαν στο Πέραμα. Δυστυχώς τον ίδιο κίνδυνο διατρέχει και η πόλη μας, που εσωτερικά είναι γεμάτη πεύκα και γύρω-γύρω δάσος, ενώ σε πολλά δημοτικά και ιδιωτικά οικόπεδα δεν έχει γίνει χορτοκοπή. Ο κ. Γιώργος Μπρουσκάκης, υπεύθυνος του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Χαϊδαρίου, έκανε μέσα από την εφημερίδα μας έκκληση στους συμπολίτες να πάψουν να να ρίχνουν βεγγαλικά, γιατί αυτά εγκυμνούν σοβαρούς κινδύνους πρόκλησης πυρκαγιάς. “Είναι αδιανόητο μια γιορτή ή μια τελετή να αποτελέσει αιτία καταστροφής”, μάς λέει. Δυστυχώς είναι ένα φαινόμενο που επαναλαμβάνεται πάρα πολύ συχνά, ακόμη και τις επικίνδυνες μέρες του καλοκαιριού, ενώ απαγορεύεται.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button