ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Εκποιείται άμεσα η “Εσπλανάδα” Σκαραμαγκά; Να πάρει θέση η κυβέρνηση

Οι δηλώσεις του αν. υπουργού Βιομηχανίας, Στέργιου Πιτσιόρλα, για το μέλλον της ελληνικής ναυπηγικής βιομηχανίας επιφύλασσαν μια δυνητικά δυσάρεστη είδηση για το Χαϊδάρι. Συγκεκριμένα, για το μέλλον του κομματιού της ακτής Σκαραμαγκά που διεκδικεί η πόλη μας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του newmoney.gr (Στέλιος Μορφίδης, 10/10/2018) ο κ. Πιτσιόρλας ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία “που φορά τη δεξαμενή 5 καθώς και μία παράπλευρη έκταση 120 στρεμμάτων, που έχουν περιέλθει στην κυριότητα του Δημοσίου.”

Αυτή λοιπόν η παράπλευρη έκταση των 120 στρ. είναι πιθανόν το τμήμα της ακτής Σκαραμαγκά που ζητάει το Χαϊδάρι να διατεθεί στη δυτική Αθήνα. Στόχος να επανακτηθεί μικρό μέρος -έστω- της ακτής Σκαραμαγκά για έξοδο προς τη θάλασσα και ψυχαγωγικές – αθλητικές δραστηριότητες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την διαγωνιστική διαδικασία θα «τρέξει» η ΕΤΑΔ, της οποίας διευθύνων σύμβουλος είναι ο Χαϊδαριώτης Γιώργος Τερζάκης. Άνθρωπος που συμβαίνει να γνωρίζει άριστα το θέμα της ακτής Σκαραμαγκά. Μέσα από τις σελίδες της εφημερίδας μας πρωταγωνίστησε με την αρθρογραφία του στη θεμελίωση του δικαιώματος του Χαϊδαρίου πάνω στα 220 στρ. της ακτής, με τεκμηριωμένη νομική, τεχνική, περιβαλλοντική προσέγγιση.

(Βλέπε Η Εσπλανάδα του Χαϊδαρίου! Ιστορικό – νομική τεκμηρίωση – πρόταση για την ανάκτηση της θάλασσάς μας.)

Ας ενημερώσουν, λοιπόν, ο ίδιος και ή κυβέρνηση το την κοινή γνώμη της πόλης για όσα δρομολογούνται στον Σκαραμαγκά.  Κυρίως, τι θα απογίνει με την διεκδίκηση των 220 στρεμμάτων, στα οποία, όπως θεωρούμε πιθανό, περιλαμβάνονται τα 120 που βγαίνουν σε διαγωνισμό μαζί με τη δεξαμενή 5. Μήπως τελικά, απομείνει διαθέσιμο μόνο το κομμάτι της παράνομα μπαζωμένης προβλήτας όπου σήμερα βρίσκεται ο προσφυγικός καταυλισμός; Και πώς αυτή θα νομιμοποιηθεί, ως παράνομη πρόσχωση, αν ποτέ έρθει στα χέρια του Δήμου;

Ακολουθεί χτεσινή επιστολή (10/10) του Κίμωνα Φουντούλη με ερωτήματα προς την ΕΤΑΔ, με θέμα “Εκταση στο Σκαραμαγκά Δ. Χαϊδαρίου”.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπ. κ. Πιτσιόρλα σχετικά με τα ναυπηγεία, “η ΕΤΑΔ θα “τρέξει” διαγωνιστική διαδικασία για τη δεξαμενή Νο 5 και παράπλευρη έκταση 120 στρεμμάτων που έχουν περιέλθει 
στη κυριότητα του Δημοσίου”.
Παρακαλώ να με ενημερώσετε:
α) για τη θέση της έκτασης.
β) το ιστορικό απόκτησής της.
γ) το σκοπό για τον οποίο αποκτήθηκε και αν επιτελέστηκε.
δ) θέσεις της πολιτικής ηγεσίας για την έκταση, εφόσον σας έχουν γνωστοποιηθεί.
ε) θέσεις και ενέργειες του Δήμου Χαϊδαρίου, εφόσον σας έχουν γνωστοποιηθεί.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button