ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Η “εκδικήτρια του Instagram” που γελοιοποιεί τις celebrities


«Η ομορφιά είναι ανώτερη από την ευφυΐα, γιατί την ομορφιά δεν χρειάζεται να την εξηγήσουμε», είχε πει ο Oscar Wilde εννοώντας προφανώς ότι καταλαβαίνουμε από την πρώτη ματιά αυτό που μας αρέσει. Όμως στην εποχή της φωτογραφίας  και του βίντεο η ευφυΐα παίρνει και αυτή το κομμάτι που δικαιούται από την πρώτη στιγμή.

Στην εποχή  των social media άνοιξαν δεκάδες δρόμοι και ορίζοντες για τους απανταχού  επίδοξους celebrities, καθώς το Instagram και  το Facebook  είναι κατεξοχήν πλατφόρμες όπου αστράφτει η «απατηλή λάμψη της ματαιοδοξίας», με χιλιάδες σέξι και «προκλητικές» πόζες , οι οποίες συνήθως συνοδεύονται από μια υποτιθέμενη χαλαρή διάθεση καθημερινότητας.

Το γεγονός ότι ζούμε σε εποχή όπου τα social media σε ανεβάζουν σε μια μέρα από την ασημαντότητα στην αναγνώριση  δεν σημαίνει ότι τα ίδια αυτά μέσα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την απαξιωτική σάτιρα και γελοιοποίησή τους.

Ένα  παράδειγμα είναι η Σελέστ Μπάρμπερ από την Αυστραλία, 35χρονη μητέρα τεσσάρων παιδιών και όπως λέει η ίδια ηθοποιός, κωμικός, συγγραφέας, κυρία. Ξεκίνησε το λογαριασμό της το 2015 σαν ένα αστείο, για το πώς θα φαινόταν ένας καθημερινός άνθρωπος που φωτογραφίζεται σαν βαθύπλουτος. Μόλις  δύο χρόνια μετά έχει αποκτήσει 2,5 εκατομμύρια ακόλουθους, σατιρίζοντας χωρίς έλεος τις επαγγελματικές φωτογραφίσεις με τις φίρμες των social media, που τροφοδοτούν καθημερινά το ίντερνετ. Δείτε μερικές από τις πιο επιτυχημένες στιγμές της.

 

 

Tour life. Tickets available via link in bio. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #iggyazalea #thenewclassic

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

 

Superpowers revealed. #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #bellahadid

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 

The struggle is real. REALLY fucking real. #celestechallengeaccepted #funny #bugaboo

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on

 


 

Love getting on the open road #celestechallengeaccepted #celestebarber #funny #jessicasimpson

A post shared by Celeste Barber (@celestebarber) on


 

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button