ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Είσοδος μόνο από την μπροστινή πόρτα στα λεωφορεία – Από πότε και γιατί

 

Εισπρακτική επιτυχία είδε το Υπουργείο Μεταφορών από τότε που έπεσαν οι μπάρες στο Μετρό και θέλει να διευρύνει τον έλεγχο και σε λεωφορεία – τρόλεϊ, όπου δεν βρίσκουν όλοι οι επιβάτες τον δρόμο προς τα ακυρωτικά μηχανήματα. Με ένα νέο, λοιπόν, δραστικό μέτρο προσπαθεί να αντιμετωπίσει την εισιτηριοδιαφυγή και σε αυτά τα μέσα.

Από την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Ιουλίου, η είσοδος σε όλα τα λεωφορεία και στα τρόλεϊ θα επιτρέπεται μόνο από τη μπροστινή πόρτα, ούτως ώστε οι επιβάτες να υποχρεώνονται να ακυρώνουν το εισιτήριο τους «μπροστά» στους οδηγούς. Ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Θάνος Βούρδας, έχει ήδη στείλει το σχετικό έγγραφο στον ΟΑΣΑ για την άμεση εφαρμογή του μέτρου.

Άγνωστο παραμένει, ωστόσο, αν οι οδηγοί θα έχουν το δικαίωμα να απαγορεύουν την επιβίβαση σε όποιον δεν περνά το εισιτήριο ή την κάρτα του από το ακυρωτικό μηχάνημα, καθώς αρμόδιοι γι’ αυτά τα περιστατικά είναι οι ελεγκτές.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτουν πηγές του ΟΑΣΑ, για την ώρα υπάρχουν μόνο 15 ελεγκτές για όλα τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ της πρωτεύουσας, ενώ επιπλέον 65 βρίσκονται ακόμα στο στάδιο της εκπαίδευσης.

Όπως εξηγούν οι συγκοινωνιολόγοι, από τότε που έπεσαν οι μπάρες στους σταθμούς του Μετρό έχει σημειωθεί κατακόρυφη αύξηση στα έσοδα των εισιτηρίων, βελτιώνοντας εμμέσως την κατάσταση και στα λεωφορεία και στα τρόλεϊ, αφού πάρα πολλοί από τους επιβάτες μετεπιβιβάζονται στα μέσα αυτά από το Μετρό, με εισιτήριο που έχουν «υποχρεωθεί» να ακυρώσουν για να περάσουν από τις μπάρες.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να κλείσουν και όσες είσοδοι παραμένουν ανοικτές στους σταθμούς του ΗΣΑΠ, ενώ με τη μελλοντική ένταξη των 65 εκπαιδευόμενων ελεγκτών στις γραμμές των εν ενεργεία συναδέλφων τους, τα οικονομικά των ΜΜΜ αναμένεται να βελτιωθούν σημαντικά.

Η ιδέα του «γαλλικού μοντέλου» για είσοδο μόνο από την μπροστινή είσοδο σε λεωφορεία και τρόλεϊ είχε προταθεί και στο παρελθόν,  αλλά οι οδηγοί είχαν αντιδράσει. Έτσι, αρκετοί είναι εκείνοι τώρα που εκτιμούν ότι το μέτρο-«αστραπή» δεν θα εφαρμοστεί τη Δευτέρα αλλά θα καθυστερήσει, όπως είχε καθυστερήσει για μήνες και το κλείσιμο των μπαρών, παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Χρήστου Σπίρτζη που μετέθετε τις προθεσμίες από μήνα σε μήνα.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button