ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Είσαι άστεγος; Δώσε διεύθυνση κατοικίας για να να στεγαστείς!

Υπερβαίνουν τους δέκα οι άστεγοι στο Χαϊδάρι, ωστόσο δεν είναι όλοι πρόθυμοι να ενταχθούν σε προγράμματα. Αυτό προκύπτει από συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο, κατά την οποία ο Κώστας Ασπρογέρακας ζήτησε να ληφθεί μέριμνα από τον Δήμο. Από την άλλη, υπάρχουν και απίστευτα γραφειοκρατικά κωλύματα…

Προγράμματα υπάρχουν

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 30ής Οκτωβρίου ο Κώστας Ασπρογέρακας, ανέφερε πως στον Δήμο Λάρισας εφαρμόζεται πρόγραμμα για αστέγους. Στεγάζει 40 άτομα, μεριμνώντας παράλληλα για την απασχόλησή τους.

Προέτρεψε λοιπόν τη δημοτική αρχή να ζητήσει από το Υπουργείο Εργασίας την τακτοποίηση των αστέγων της πόλης μας.

Σελέκος: «Κάποιοι δεν θέλανε να δουλέψουν»

Ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος διευκρίνισε πως στο συγκεκριμένο πρόγραμμα το Χαϊδάρι ήταν ένας από τους πρώτους Δήμους που μπήκε. Ενδιαφέρθηκαν τότε έντεκα άτομα, όμως οι περισσότεροι δεν θέλησαν τελικά να ενταχθούν, γιατί λ.χ. έπρεπε να δουλέψουν. Τελικά τρεις μόνο μπήκαν στο πρόγραμμα.

Το «Χαϊδάρι Σήμερα» μίλησε με τον δήμαρχο Μιχάλη Σελέκο. Μας εξήγησε πως στην πλειονότητά τους οι άστεγοι του Χαϊδαρίου δεν διανυκτερεύουν στο ύπαιθρο. Είναι άνθρωποι που κινδυνεύουν να «πεταχτούν στο δρόμο» λόγω οφειλής πολλών ενοικίων.

Ασπρογέρακας: «Να γιατί δεν βρήκε στέγη ο Χρήστος»

Σε αντίστοιχη επικοινωνία που είχαμε με τον κ. Ασπρογέρακα, μας δήλωσε: «Ο Δήμος Λάρισας πίεσε. Κινήθηκε γρήγορα, συντονισμένα και πέτυχε. Το ίδιο πρέπει να κάνει και ο Δήμος μας. Σαράντα ευάλωτοι πολίτες της Λάρισας εξασφάλισαν στέγη και μισθό».

Ο έμπειρος πολιτικός μας έδωσε κατατοπιστικές πληροφορίες για τα προβλήματα ένταξης που δημιουργεί η γραφειοκρατία στους αστέγους. Σαν βάση χρησιμοποίησε τις “περιπέτειες” του γνωστού και από αφιερώματα της εφημερίδας μας, άστεγου Χρήστου Κορδή, που κατοικεί σε αυτοκίνητο στο Δαφνί.

“Στη φορολογική του δήλωση υπάρχει τεκμήριο για τρία αυτοκίνητα, που όμως δεν έχει! Δεν είναι καταγεγραμμένα στα αρχεία του Υπουργείου Συγκοινωνιών, αλλά εμφανίζονται στο φορολογικό του μητρώο! Ο Χρήστος απευθύνθηκε στη ΔΟΥ Αιγάλεω και ζήτησε να διαγραφούν από τα φορολογικά του στοιχεία, οι υπάλληλοι όμως του απάντησαν πως δεν μπορούν να το κάνουν! Αυτά είναι τα παρανοϊκά της δημόσιας διοίκησης…”, μάς είπε ο κ. Ασπρογέρακας.

Ιδού και ένα άλλο πρόβλημα που έχει ο Χρήστος -αλλά και ο κάθε άστεγος: Για να συμμετέχει σε κάποιο πρόγραμμα, του ΟΑΕΔ για παράδειγμα, πρέπει να διαθέτει λογαριασμό στην τράπεζα για να κατατίθενται τα χρήματα. Όμως η τράπεζα για να ανοίξει λογαριασμό ζητάει διεύθυνση κατοικίας, οπότε… τόμπολα για τον άστεγο!

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ

Πήρε ο Χρήστος ο άστεγος το κοινωνικό μέρισμα;

Άστεγος φροντίζει άστεγο στο Δαφνί

Ο Χρήστος μπήκε στο Νοσοκομείο. Σ’ αυτό το σπίτι θα αφήσουμε να γυρίσει χειμωνιάτικα;

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button