ΟΜΟΡΦΙΑΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑΥΓΕΙΑ

Είμαι 20, να ξεκινήσω αντιγήρανση; Ιδού τι λέει η δερματολόγος.

Με την συνεργασία* της Δερματολόγου Αφροδισιολόγου Βενετία Μπλιάμπτη

Το πόσο καλά έχεις περιποιηθεί το δέρμα σου από νεαρή ηλικία μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στην εμφάνιση ρυτίδων και αυτό δεν είναι εικασία αλλά γεγονός. Μια απλή ρουτίνα ομορφιάς και περιποίησης είναι απαραίτητη για υγιές και λαμπερό δέρμα, σε κάθε ηλικία.

Δες τι μπορείς να κάνεις μόνη σου

Για να διατηρηθεί η νεανική λάμψη, απόφυγε όσο μπορείς τον ήλιο. Και γίνε πιο σχολαστική με τη χρήση του αντηλιακού σου τις ώρες που αναγκαστικά εκτίθεσαι στην ηλιακή ακτινοβολία. Να θυμάσαι πως το αντηλιακό δεν προορίζεται μόνο για τις στιγμές δίπλα στη θάλασσα. “Ό,τι κάνεις στα 20 αντανακλάται στον τρόπο που θα δείχνεις στα 40 ή στα 50 σου και το αντηλιακό είναι το “κλειδί”” λέει η ειδικός.

Μπορείς να χρησιμοποιείς κρέμες περιποίησης με βάση τη ρετινόλη ή ελαφριά ενυδατικά προϊόντα –σε μορφή τζελ–, ιδίως αν υποφέρεις από ακμή. Χρησιμοποίησε πίλινγκ με μικροκόκκους που απομακρύνουν τα νεκρά κύτταρα τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Η κρέμα ματιών δεν είναι ακόμη απαραίτητη, εκτός κι αν έχεις μαύρους κύκλους, όποτε ένα προϊόν με φλαβονοειδή, βιταμίνη C ή παράγωγα ρετινόλης θα βοηθήσει στην αντιμετώπισή τους.

Κάποιες φορές απαιτείται ειδική φροντίδα

Αν αντιμετωπίζεις προβλήματα ακμής ή κάποιας μορφής μέλασμα (πανάδες και δυσχρωμίες), υπάρχουν επαγγελματικές θεραπείες λέιζερ και παλμικού φωτός που θα καθαρίσουν το πρόσωπό σου γρήγορα, αποτελεσματικά και με μεγάλη ασφάλεια.

Για κάθε δερματικό πρόβλημα, απευθύνσου μόνο στον δερματολόγο σου για την κατάλληλη θεραπεία.

Είμαι 20, να ξεκινήσω αντιγήρανση; Ιδού τι λέει η δερματολόγος. 3
Άρθρο σε συνεργασία Βενετία Μπλιάμπτη, δερματολόγος-αφροδισιολόγος
με εξειδίκευση στην αισθητική δερματολογία και τη laser θεραπευτική,
επιστημονική υπεύθυνη του τμήματος Γ.Μ.Γ. Κλινικής Ρέα.

YgeiaDerma
Αγωνιστών Στρατοπέδου Χαϊδαρίου 76, Χαϊδάρι
Τ:210 532 6276
@ derмαтoloɢoѕ.вlιαмpтι.veɴeтια

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button