ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Και τρίτη τεράστια δεξαμενή πυρόσβεσης στον Διομήδειο Κήπο

Μια ακόμη δεξαμενή πυρόσβεσης 40 τόνων τοποθετήθηκε στον Διομήδειο Κήπο, για να ενισχύσει το δυναμικό της πυρασφάλειάς του, που πέρυσι πέρασε ένα πολύ πολύ δύσκολο καλοκαίρι, καθώς απειλήθηκε από φωτιές αρκετές φορές και είχε απώλειες, έστω και μικρές.

Και η νέα δεξαμενή είναι χορηγία της εταιρείας ΤΙΤΑΝ, μετά από αίτημα της διοίκησης του Κήπου. Χωράει 40 τόνους νερό και φέρει έτοιμες σωληνώσεις με κατάλληλες διατομές για σύνδεση με πυροσβεστικά οχήματα. Επίσης, μπορεί να χρησιμοποιηθεί για επιτόπια αναχορηγία πυροσβεστικών ελικοπτέρων, γεγονός που την καθιστά πολύτιμη αφού κερδίζεται πολύτιμος χρόνος και δεν χρειάζεται η πτήση μετ΄ επιστροφής μέχρι τη θάλασσα.

Δεξαμενή πυρόσβεσης, ο πολύτιμος εξοπλισμός

Ο όμιλος ΤΙΤΑΝ κάλυψε πλήρως την χορηγία της δεξαμενής και τα έξοδα μεταφοράς και τοποθέτησης στον Βοτανικό Κήπο, όπως και με τις προηγούμενες. Η συνεισφορά μεγάλων δεξαμενών κοντά στα επικίνδυνα για φωτιές σημεία είναι καθοριστική για την επιτυχία των δυνάμεων επέμβασης, αφού εξασφαλίζουν διαρκή παροχή νερού στα πυροσβεστικά μέσα. Η απελπισία του πυροσβέστη είναι να στερέψει η μάνικα και να μην υπάρχει κοντά νερό.

Στην πλήρωση των δεξαμενών του Διομήδειου Κήπου με νερό βοήθησαν η Πολιτική Προστασία του Δήμου Χαϊδαρίου με την δεκάτονη υδροφόρα της, όπως και όχημα του 4ου Π.Σ. Πειραιά που γέμισε τη δεξαμενή του δυτικού πυροφυλακίου χτες 06/06.

Δεξαμενή πυρόσβεσης
Δεξαμενή πυρόσβεσης τοποθετείται στον Κήπο τον Σεπτέμβριο του 2022.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button