ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Είδα μπάζα, έριξα κι εγώ τα δικά μου” – Πρόστιμο και δικογραφία

Το γαϊτανάκι της ρύπανσης της πόλης καλά κρατεί, ωστόσο αχτίδα αισιοδοξίας αποτελεί η ενεργοποίηση των πολιτών και η κινητοποίηση των τοπικών αστυνομικών αρχών και του Δήμου, ώστε να αρχίσει επιτέλους να εισπράττει πρόστιμο ο κάθε “βρομιάρης”, που για να γλιτώσει κόστος φορτώνει τα μπάζα του στο κοινωνικό σύνολο, υποβαθμίζοντας το επίπεδο ζωής σε αυτήν.

Πριν απολίγες μέρες, στο άρθρο μας Μια ιδιότυπη μάχη στο Χαϊδάρι: Πολίτες εναντίον “βρομιάρηδων” αναφερθήκαμε σε περιστατικό κατά το οποίο συμπολίτης μας κράτησε τον αριθμό φορτηγού που πέταξε μπάζα (27 Ιουνίου) και ειδοποίησε την Αστυνομία και τον Δήμο. Ο παραβάτης, που δεν είναι Χαϊδαριώτης, εντοπίστηκε και υποχρεώθηκε από το ΑΤ Χαϊδαρίου να παρουσιαστεί στο Τμήμα.

Πρόκειται για κάτοικο Περιστερίου. Ο δράστης παραδέχτηκε την πράξη του και υποστήριξε πως το έκανε διότι θεώρησε πως το συγκεκριμένο της οδού Ακροππολεως ήταν χώρος εναπόθεσης μπάζων, καθώς είχε δει τις προηγούμενες μέρες και άλλους ιδιώτες να πετάνε υλικά εκεί.

Ο δράστης δεν συνελήφθη λόγω παρέλευσης αυτοφώρου, σε βάρος του όμως σχηματίστηκε δικογραφία με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας περιβάλλοντος, για την οποία και θα δικαστεί.

Διευκολύνει η Λεωφόρος Αθηνών

Από την πλευρά της η Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου του επέβαλε χρηματικό πρόστιμο της τάξης των 300 ευρώ. «Η πρόσβαση και η διαφυγή μέσω της Λεωφόρου Αθηνών είναι εύκολη, γι’ αυτό το λόγο αρκετοί από άλλες περιοχές του Λεκανοπεδίου επιλέγουν να παρατάνε  τα μπάζα τους στο Δάσος», εκτίμησε η αρμόδια αντιδήμαρχος Μόρφη Σάββα, μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα». Θυμίζουμε ότι πρόσφατα είχαμε και πάλι αντίστοιχο περιστατικό με θρασύτατο εργολάβο οικοδομών, που έφερε τα μπάζα του στο Χαϊδάρι από αλλού (Έφεραν τα μπάζα από τη Μεταμόρφωση και τα πέταξαν στο Δάσος!) και αντέδρασε και πάλι η γειτονιά.

Υπενθυμίζουμε ανακοίνωση του Δήμου Χαϊδαρίου για τα μπάζα στα πεζοδρόμια:   

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ & ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ (ΜΠΑΖΑ)

"Είδα μπάζα, έριξα κι εγώ τα δικά μου" - Πρόστιμο και δικογραφία 1

Η Διεύθυνση Περιβάλλοντος του Δήμου Χαϊδαρίου ενημερώνει τους κατοίκους ότι η τοποθέτηση Αποβλήτων Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων (μπάζων) στους κάδους απορριμμάτων ή στα πεζοδρόμια δεν επιτρέπεται.

Οι κάτοικοι υποχρεούνται να πραγματοποιούν με ίδια μέσα και δική τους ευθύνη την αποκομιδή, μεταφορά και διάθεση των ειδικών απορριμμάτων που προέρχονται από τις δραστηριότητές τους. (Κανονισμός καθαριότητας του Δήμου, κεφάλαιο Β’, Άρθρο 4ο, Παρ. 3).

Τα συνεργεία του Δήμου δεν έχουν ούτε την δυνατότητα ούτε την αρμοδιότητα από τον νόμο να παραλαμβάνουν μπάζα. Σύμφωνα με τον νόμο (Ν. 3854/2010) τα Απόβλητα Εκσκαφών Κατασκευών & Κατεδαφίσεων πρέπει να καταλήγουν στο Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισής τους, με το οποίο έχουν συμβληθεί οι εργολάβοι οικοδομών και οι εταιρείες οι οποίες εγκαθιστούν ειδικούς κάδους για τα ΑΕΕΚ (μπάζα).

Καλούμε τους κατοίκους οι οποίοι πραγματοποιούν πάσης φύσεως οικοδομικές εργασίες να τοποθετούν προσωρινά ειδικούς κάδους για τα ΑΕΕΚ στον χώρο των εργασιών. Η εναπόθεση των μπαζών στα πεζοδρόμια δημιουργεί άσκημη εικόνα για την πόλη, επιβαρύνει το περιβάλλον, γιατί τα μπάζα δεν επιτρέπεται και δεν μπορούν να καταλήγουν στον ΧΥΤΑ Φυλής, και φυσικά επιφέρει τα προβλεπόμενα πρόστιμα. Οι φωτογραφίες τις οποίες ενδεικτικά δημοσιοποιούμε μιλούν από μόνες τους.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button