ΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Έφεραν τα μπάζα από τη Μεταμόρφωση και τα πέταξαν στο Δάσος!

Σε κατοικημένη περιοχή στο Χαϊδάρι έφερε να πετάξει τα μπάζα του συνεργείο οικοδομικών εργασιών, από δουλειά που έκανε στη Μεταμόρφωση!!! Το σημείο όπου οι “βρομιάρηδες” ξεφορτώθηκαν τα υλικά κατεδάφισης ήταν η γωνία Αθηνάς – Κυπρίων Αγωνιστών, στο Δάσος, το οποίο αποτελεί διαχρονικό σημείο παράνομης εναπόθεσης μπάζων. Δεν αποκλείεται να το γνώριζαν οι δράστες, από κάποιοι άλλη δουλειά τους στην περιοχή μας. Αυτή τη φορά όμως κάποιος περίοικος είχε το νου του και πρόλαβε το κακό.

Το πρωί της Δευτέρας 22 Ιουνίου κάτοικος του Δάσους παρατήρησε τρία άτομα να εναποθέτουν, με τεράστιο θράσος, περίπου δύο κυβικά μέτρα μπάζα μέσα σε σακούλες και ξύλινα κιβώτια. Το περιστατικό συνέβη στη συμβολή των οδών Αθηνάς και Κυπρίων Αγωνιστών. Ο συμπολίτης σημείωσε τον αριθμό του κλειστού φορτηγού με το οποίο τα κουβάλησαν και ειδοποίησε αμέσως την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου, που με τη σειρά της κάλεσε την Αστυνομία. Οι δράστες, ένας ημεδαπός και δύο αλλοδαποί συνελήφθησαν.

Υποστήριξαν πως ο εργοδότης τους τους συνέστησε να κρατήσουν τα μπάζα στο φορτηγάκι και την επόμενη μέρα να τα οδηγήσουν σε χωματερή. Εκείνοι όμως κοίταξαν να τα ξεφορτωθούν μία μέρα νωρίτερα. Την ίδια δικαιολογία προέβαλε και ο εργοδότης τους, όταν κλήθηκε να καταθέσει.

Δικογραφία για παράβαση του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος

Από το Α.Τ. Χαϊδαρίου σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα και τους ορίστηκε τακτική δικάσιμος. Παράλληλα αναμένεται να τους επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο από το Δήμο Χαϊδαρίου, ενώ υποχρεώθηκαν να μαζέψουν τα μπάζα και να τα οδηγήσουν σε χωματερή.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button