ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Μια ιδιότυπη μάχη στο Χαϊδάρι: Πολίτες εναντίον “βρομιάρηδων”

Δεύτερο περιστατικό απόρριψης μπάζων από κάτοικο άλλου Δήμου στους δρόμους της πόλης μας διαπιστώθηκε μέσα σε λίγες μέρες. Η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται στο Χαϊδάρι η αντικοινωνική – αντιπεριβαλλοντική αυτή στάση επί χρόνια, επιτρέπει σε κάποιους, ντόπιους και ξένους, να μεταρέπουν τους δρόμους του σε χώρο απόρριψις αδρανών υλικών. Ειδικά κάποια σημεία στην πόλη, σαν αυτό όπου σημειώθηκε το τελευταίο περιστατικό στο Άνω Δάσος, έχουν μετρατραπεί σε άτυπες χωματερές, χωρίς να “ιδρώνει το αφτί” του Δήμου.

Το τελευταίο κρούσμα συνέβη το πρωί του Σαββάτου 27 Ιουνίου, όταν ένας ασυνείδητος άρχισε να ξεφορτώνει στην οδό Ακροπόλεως, σακούλες με μπάζα από το αυτοκίνητό του, πάνω σε άλλα προϋπάρχοντα. Τα παράτησε και έφυγε, νομίζοντας ότι έκανε τη δουλειπά του και ξεμπέρδεψε. Αλλά, για κακή του τύχη, στην πόλη μας έχει αρχίσει να γίνεται αναπτύσσεται μια άλλη στάση απέναντι στο περιβάλλον.

Ένας περίοικος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας του συμβάντος, κράτησε τον αριθμό κυκλοφορίας και ειδοποίησε την Αστυνομία και τον Δήμο. Όπως εξακριβώθηκε, το όχημα ανήκει σε κάτοικο Περιστερίου.

Παράβαση του νόμου περί προστασίας Περιβάλλοντος

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, ο ιδιοκτήτης του κλήθηκε να εμφανιστεί στο Α.Τ. Χαϊδαρίου, για να καταθέσει, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει εμφανιστεί. Να σημειωθεί πως οι παραβάτες σε αυτές τις περιπτώσεις οδηγούνται στον Εισαγγελέα, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της παράβασης του Νόμου περί προστασίας του περιβάλλοντος. Εκτός από την ποινή που προβλέπεται, υποχρεούνται να επαναφέρουν το χώρο που ρύπαναν στην αρχική του μορφή. Επίσης από την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου τούς επιβάλλεται χρηματικό πρόστιμό της τάξης των 300 ευρώ, που μπορεί να είναι πολύ μεγαλύτερο ανάλογα με τον όγκο των απορριμμάτων.

«Το Α.Τ. Χαϊδαρίου θα είναι αμείλικτο σε τέτοιες περιπτώσεις και θα συμβάλει στην καταπολέμηση κάθε περιβαλλοντικού εγκλήματος. Σε συνεργασία με το Δήμο Χαϊδαρίου θεωρούμε τέτοια είδους ζητήματα, υψίστης σημασίας», ανέφερε στο «Χαϊδάρι Σήμερα» τοπική αστυνομική πηγή.

Η εικόνα εγκατάλειψης “ερεθίζει” τους βρομιάρηδες

Πριν από λίγες ημέρες είχαμε αντίσοιχο περιστατικό με θρασύτατο εργολάβο οικοδομών, που έφερε τα μπάζα του στο Χαϊδάρι από αλλού (Έφεραν τα μπάζα από τη Μεταμόρφωση και τα πέταξαν στο Δάσος!) και αντέδρασε και πάλι η γειτονιά.

Δεν αρκεί όμως η ενεργοποίηση των δημοτών, που αρνούνται να ζουν ανάμεσα σε σκουπίδια και ποντίκια. Χρειάζεται σοβαρή δουλειά και από τις δημοτικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα, το επίμαχο σημείο της οδού Ακροπόλεως είναι ένα οικτρά υποβαθμισμένο πεζοδρόμιο. Δεν είναι πλακοστρωμένο, είναι μονίμως πιγμένο στα ξερά χόρτα και τα περισσεύματα σκουπιδιών γύρω από τους κάδους. Ε, λοιπόν, αυτη η εικόνα αποτελεί “κράχτη” για να πετάει ο κάθε βρομιάρης τα μπάζα και τα ογκώδη που θέλει να ξεορτωθεί. Οι περίοικοι είναι έξω φρενών με την υποβάθμιση της ζωής και της περιουσίας τους. Δεν το βλέπουν οι δημοτικοί άρχοντες;

Μια ιδιότυπη μάχη στο Χαϊδάρι: Πολίτες εναντίον "βρομιάρηδων" 1
Άλλη εστία σε απόσταση 10 μέτρων, στο ίδιο πεζοδρόμιο.

Να τι μας είπε ένας περίοικος σήμερα το πρωί: “Ο κάθε ένας που θέλει να ξεφορτωθεί μπάζα έρχεται εδώ και κάνει τη δουελιά του. Ακόμη και επιχειρήσεις της περιοχής εδώ έχονται και πετάνε σε σταθερή βάση. Ο Δήμος γιατί δεν κάνει και αυτός τη δική του δουλειά; Είναι εικόνα κανονικής πόλης αυτή; Χώρια που είναι γεμάτο ποντίκια. Έχουμε πάρει τηλέφωνο στην Υπηρεσία Καθαριότητας για απόρριψη μπάζων και μας απαντάνε ότι λείπει ο επόπτης”.

Άλλοι κάτοικοι, που έχουν έρθει σαν νοικάρηδες στο Άνω Δάσος, δηλώνουν στην εφημερίδα μας απογοητευμένοι από την πραγματική κατάσταση της πόλης μας, που είναι σαφώς χειρότερη από Δήμους όπως ο Κορυδαλλός και το Περιστέρι.

Όπως αποδεικνύεται, τα μπάζα και τα πεταμένα σκουπίδια γενικότερα είναι μια σοβαρή περίπτωση υποβάθμισης του αστικού περιβάλλοντος, όπου ο πολίτης μπορεί να παίξει κύριο ρόλο: Να μην ανέχεται κανένας να βρομίζει την πόλη και τη γειτονιά του. Αλλά δεν φτάνει μόνο ο πολίτης…

Μια ιδιότυπη μάχη στο Χαϊδάρι: Πολίτες εναντίον "βρομιάρηδων" 3
Ακροπόλεως και Γ. Παπανδρέου. Και μη χειρότερα…
Μια ιδιότυπη μάχη στο Χαϊδάρι: Πολίτες εναντίον "βρομιάρηδων" 5
Ακροπόλεως και Κοτοπούλη. Η φαντασία στην δημιουργία χωμετερών (εγκαταλειμμένο όχημα).
Μια ιδιότυπη μάχη στο Χαϊδάρι: Πολίτες εναντίον "βρομιάρηδων" 7
Κοτοπούλη και Βεργίνας. Ομορφιές… Αν ο κάδος κυλήσει στην κατηφόρα, θα κινδυνέψει κόσμος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button