ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτική Συγκοινωνία: Δοκιμή γραμμής Δάσος – Κέντρο, με καινούργιο μίνιμπας

Πραγματοποιήθηκε χτες Δευτέρα 9/11 η δοκιμαστική διαδρομή λεωφορείου για την πιλοτική λειτουργία γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας Χαϊδαρίου με κλείσιμο θέσης εκ των προτέρων. Όπως είχαμε γράψει στο άρθρο μας Δημοτική Συγκοινωνία: Γραμμή Δάσος – Κέντρο Χαϊδαρίου, με ηλεκτρονική κράτηση θέσεων, η ιδιαιτερότητά της είναι ότι πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ και θα λειτουργεί με προκρατήσεις θέσεων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Με βάση τον σχεδιασμό, οι δημότες που επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε άμεσο χρόνο θα κάνουν κράτηση μέσω application, από κινητό τηλέφωνο. Άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνολογία, θα μπορούν να το κάνουν και τηλεφωνικά, αλλά από την προηγούμενη ημέρα. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις, το λεωφορείο θα μπορεί να παίρνει και επιβάτες από στάσεις.

Δημοτική Συγκοινωνία: Δοκιμή γραμμής Δάσος - Κέντρο, με καινούργιο μίνιμπας 1

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες μας, η συγκεκριμένη γραμμή θα είναι κυκλική, με αφετηρία την Πλατεία Ελευθερίας στο Δάσος. Θα κατεβαίνει στο Κέντρο μέσω Γ. Παπανδρέου – Κύπρου – Ανθέων – Χίου, θα μπαίνει στην Καραϊσκάκη (δεν θα περνάει από τον Σταθμό Αγία Μαρίνα) και θα επιστρέφει στο Δάσος μέσω Σατωβριάνδου. Το λεπτομερές δρομολόγιο, οι στάσεις και η συχνότητα διέλευσης σε επόμενο δημοσίευμα.

Το όχημα που θα την εξυπηρετεί είναι τύπου midi bus, χωρητικότητας 25 καθήμενων ατόμων, το οποίο θα δανείσει άνευ αντιτίμου ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) στον Δήμο Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής σχετικού προγράμματος γραμμμών με προκρατήσεις θέσεων. Το πρόγραμμα αυτό θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά πανελληνίως στο Χαϊδάρι.

Η γραμμή Δάσος – Κέντρο, για την οποία μιλάμε, θα είναι επιπλέον των τριών γραμμών οι οποίες θα αποτελούν την Δημοτική Συγκοινωνία, που σε πλήρη ανάπτυξη θα έχει 3 γραμμές. Η πρώτη γραμμή που σχεδιάζεται να μπει σε λειτουργία θα είναι Αττικό Νοσοκομείο – Αγία Μαρίνα, οι άλλες δυο θα συνδέουν τον Σταθμό Αγία Μαρίνα με τις υπόλοιπες συνοικίες της πόλης μας. Συνολικά δηλαδή θα λειτουργούν 3 γραμμές + η πιλοτική. Για περισσότερες πληροφορίες βλέπε Έτσι θα λειτουργήσει η Δημοτική Συγκοινωνία στο Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button