ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτική Συγκοινωνία: Γραμμή Δάσος – Κέντρο Χαϊδαρίου, με ηλεκτρονική κράτηση θέσεων

Τη δημιουργία γραμμής Δημοτικής Συγκοινωνίας που θα συνδέει την Πλατεία Δάσους με την Πλατεία Ηρώων προωθεί η δημοτική αρχή. Η ιδιαιτερότητά της είναι ότι πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα του ΟΑΣΑ και θα λειτουργεί με προκρατήσεις θέσεων μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής.

Με βάση τον σχεδιασμό, οι δημότες που επιθυμούν να τη χρησιμοποιήσουν σε άμεσο χρόνο θα κάνουν κράτηση μέσω application, από κινητό τηλέφωνο. Άτομα που δεν έχουν πρόσβαση σε σύγχρονη τεχνολογία, θα μπορούν να το κάνουν και τηλεφωνικά, αλλά από την προηγούμενη ημέρα. Αν δεν έχουν συμπληρωθεί όλες οι θέσεις, το λεωφορείο  θα μπορεί να παίρνει και επιβάτες από στάσεις. Η έναρξη λειτουργίας της συγκεκριμένης γραμμής αναμένεται εντός του τρέχοντος έτους.

Το όχημα που θα την εξυπηρετεί θα είναι τύπου midi bus, χωρητικότητας 25 καθήμενων ατόμων, το οποίο θα δανείσει άνευ αντιτίμου ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Αθήνας (ΟΑΣΑ) στον Δήμο Χαϊδαρίου, στο πλαίσιο πιλοτικής εφαρμογής σχετικού προγράμματος γραμμμών με προκρατήσεις θέσεων. Το πρόγραμμα αυτό θα δοκιμαστεί για πρώτη φορά πανελληνίως στο Χαϊδάρι.

Θεοτοκάς: «Γιατί ψήφισα ‘Οχι»

Η συγκεκριμένη πρόταση συζητήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της 24ης Σεπτεμβρίου, που λόγω των μέτρων προστασίας από την εξάπλωση του κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Όλοι οι παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι έδωσαν θετική ψήφο, με μοναδική εξαίρεση τον Γιάννη Θεοτοκά, που αρνήθηκε να τη στηρίξει.

Όπως τόνισε ο κ. Θεοτοκάς, ο συγκεκριμένος τρόπος λειτουργίας της γραμμής δεν μπορεί να απευθύνεται σε ηλικιωμένους, σε άπορους και σε άτομα που δεν γνωρίζουν από χρήση νέας τεχνολογίας. Πρόσθεσε ακόμα πως σε περίπτωση που αποτύχει αυτό το εγχείρημα θα εκτεθεί όχι μόνο η δημοτική αρχή, αλλά ολόκληρο το Δημοτικό Συμβούλιο και “θα γελάει ο κόσμος”.  Υπενθύμισε πως σε παλαιότερη συνεδρίαση είχε στηρίξει έμπρακτα την επαναλειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας στο Χαϊδάρι.

Να σημειώσουμε πως το θέμα της Δημοτικής Συγκοινωνίας συζητήθηκε γύρω στις μία μετά τα μεσάνυχτα, με σημαντικές  απουσίες των παρατάξεων Σελέκου, Θεοφίλη και των δημοτικών συμβούλων Γιάννη Κέντρη και Ελευθερίας Τοκατλίδη, για διάσφορους λόγους. Αντίθετα η παράταξη Ασπρογέρακα, που ήταν παρούσα, έδωσε θετική ψήφο με το σκεπτικό πως είναι ένα νέο πιλοτικό πρόγραμμα και θα διαπιστωθεί στην πράξη η επιτυχία ή μη αυτού του εγχειρήματος.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button