ΥΓΕΙΑΕΥ ΖΕΙΝ

Διώξε την κακή διάθεση! Ο κανόνας των 3 Μ

 

Πώς μπορούμε να διώξουμε μακριά την κακή διάθεση με τρεις απλούς και εύκολους τρόπους;

Μove (κίνηση)

Μένοντας μέσα είναι λογικό να τρώμε παραπάνω και να κινούμαστε λιγότερο… με αποτέλεσμα να βάζουμε παραπάνω κιλά. Η κίνηση και η φυσική άσκηση με γρήγορο περπάτημα σε συχνή βάση, είναι και «το αντίδοτο»! Αξιοποιούμε -αν έχουμε- κάποιο σταθερό ποδήλατο, διάδρομο ή ελλειπτικό στο σπίτι μας ή στέλνουμε μήνυμα και πάμε έξω να κινηθούμε. Έστω και 20’ γυμναστικής κάθε μέρα είναι αρκετά για να παραμείνουμε υγιείς, να ενισχύσουμε το ανοσοποιητικό μας και να ανεβάσουμε με φυσικό τρόπο τη διάθεσή μας. Ειδικά αυτήν τη περίοδο που όλοι μας μένουμε σπίτι, η άσκηση είναι απαραίτητη γιατί αποτελεί ψυχική και σωματική θεραπεία.

Μeet (επικοινωνία)

Μένουμε σωματικά απομακρυσμένοι από τους συνανθρώπους μας, αλλά δεν απομονωνόμαστε συναισθηματικά… Ακόμη και αυτές τις μέρες που δεν μπορούμε να απολαύσουμε τη φυσική παρουσία όλων όσων αγαπάμε, έρχεται η τεχνολογία να μας «λύσει» τα χέρια. Μπορούμε να επικοινωνούμε τηλεφωνικά/διαδικτυακά με αγαπημένους ανθρώπους, να εκφραζόμαστε, να μοιραζόμαστε τους φόβους και τις αγωνίες μας. Ας το εκμεταλλευτούμε στο έπακρο!

Μake (δημιουργία)

Ένα από τα καλά της καραντίνας είναι ο άπλετος χρόνος, μία πολυτέλεια που σίγουρα δεν είχαμε πριν και δεν ξέρουμε πότε θα την έχουμε ξανά… Τώρα λοιπόν που δεν έχουμε τον χρόνο να μας κυνηγάει, είναι η ευκαιρία να έρθουμε πιο κοντά στον εαυτό μας και στην οικογένειά μας και να δημιουργήσουμε ευχάριστες στιγμές. Μαγειρεύουμε, παίζουμε νέα παιχνίδια, αφήνουμε τη φαντασία μας να μας οδηγήσει σε νέες δραστηριότητες, κατασκευές, χειροτεχνίες… Δημιουργούμε και φτιάχνουμε καινούργιες αναμνήσεις που θα θυμόμαστε με νοσταλγία μια ζωή.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button