ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτικό Συμβούλιο: Ο Α. Μποζίκας καυτηριάζει την απουσία της δικής του παράταξης!

Αν κάτι μένει από το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο για το 2018 είναι η επίθεση του Ανδρέα Μποζίκα ακόμη και κατά των συμβούλων της παράταξής του. Ο λόγος; Απουσίαζαν από τη συνεδρίαση!

«Όταν αναλαμβάνεις να εκπροσωπήσεις την πόλη σου, δεν κάνεις ποτέ διακοπές»

Πριν από την ημερήσια διάταξη ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την αρνητική του εντύπωση για την απουσία της αντιπολίτευσης. “Όταν αναλαμβάνει κανείς την ευθύνη να εκπροσωπήσει την τοπική κοινωνία, τις αγωνίες της και τα προβλήματά της, πρέπει να είναι πάντα παρών”, είπε. Για το λόγο αυτό ζήτησε να γραφεί στα πρακτικά η κριτική του για την απουσία των μελών της αντιπολίτευσης. Συμπεριλαμβανομένων μάλιστα και των δημοτικών συμβούλων της δικής του παράταξης! Εξαίρεση αποτέλεσε ο παρών από την πλευρά της μειοψηφίας, Κώστας Ασπρογέρακας.

Δημοτικό Συμβούλιο: Ο Α. Μποζίκας καυτηριάζει την απουσία της δικής του παράταξης! 3

Ναι σε όλα

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα:
– Την ανάθεση εντολής σε συμβολαιογράφο για την σύνταξη δανειστικού συμβολαίου μεταξύ του Δήμου Χαϊδαρίου και του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων. Αφορά το δάνειο για την αγορά του μηχανολογικού εξοπλισμού για την καθαριότητα της πόλης.
– Την έγκριση κοπής κάποιων δέντρων.
– Την ψήφιση του ετήσιου προγράμματος δράσης, του προϋπολογισμού και της εισηγητικής έκθεσης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Χαϊδαρίου.
– Τη λήψη απόφασης διαγραφής διοικητικού προστίμου από παράβαση του Κ.Ο.Κ, λόγω θανάτου του οφειλέτη.
– Την έγκριση οριστικών πρωτοκόλλων παραλαβής καλής εκτέλεσης υπηρεσιών της αρμόδιας επιτροπής του Δήμου μας. Τα συγκεκριμένα αφορούν καθαρισμούς φρεατίων αγωγών ομβρίων, τμημάτων κεντρικού αποδέκτη και μια έκτακτη επισκευή οχήματος.
– Την πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή στη διαδικασία ανάδειξης αναδόχου με διαπραγμάτευση χωρίς δημοσίευση διακήρυξης για την προμήθεια υλικών καθαριότητας του Δήμου Χαϊδαρίου.

Νόμιμη… η πλατεία

Αποφασίστηκε ακόμη ομόφωνα η τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου στην οδό Κορυτσάς, ώστε να αναγνωριστεί η από χρόνια κατασκευασμένη πλατεία και να τηρηθούν οι προβλέψεις περί ισοζυγίων πρασίνου του Ν.3044/2000. Και σε αυτό το θέμα λήφθηκε ομόφωνη απόφαση.

Επίσης εγκρίθηκε η τροποποίηση ρυμοτομικού σχεδίου στα Ο.Τ 116β και Γ 449 στο Άνω Δάσος. Ύστερα από σχετική αίτηση, αποφασίστηκε ο αποχαρακτηρισμός από ρυμοτομούμενο σε οικοδομήσιμο, του οικοπεδικού τμήματος εμβαδού περίπου 60 τ.μ στη γωνία των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Αγγέλου Σικελιανού. Στη συγκεκριμένη έκταση ο Δήμος δεν εφάρμοσε την Πράξη Εφαρμογής και η νομή του ακινήτου ασκείται από τον αιτούντα χωρίς να περιλαμβάνεται στην οικοδομική του άδεια, στο Ε9 και στη δήλωση του Κτηματολογίου. Από το Δημοτικό Συμβούλιο ζητήθηκε η ενσωμάτωση του τμήματος στην ιδιοκτησία ως προσκύρωση με διόρθωση της πράξης εφαρμογής και καταβάλλοντας το τίμημα στο Δήμο, με το σκεπτικό ότι είναι μη αναγκαίος κοινόχρηστος χώρος στη γειτονιά. Για το λόγο αυτό δεν διαμορφώθηκε από το Δήμο από το έτος 1988.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button