ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δημοτική Βιβλιοθήκη: Πρόθεση μετακόμισής της από το Αίθριο

Σοβαρά σκέφτεται η δημοτική αρχή Ντηνιακού τη μεταφορά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τον χώρο που στεγάστηκε φέτος (Αίθριο) σε άλλο κτήριο, σε εύθετο χρόνο, λόγω ακαταλληλότητας του παρόντος. “Θα βρείτε όλο το Χαϊδάρι απέναντί σας αν το κάνετε”, ήταν η απάντηση του Μιχάλη Σελέκου.

Θα χρειαστεί χρόνος

Όταν, πριν από περίπου ένα χρόνο, όταν η διοίκηση Σελέκου αποφάσισε τη μετεγκατάσταση από το Παλατάκι στο πρώην «Αίθριο», ο σημερινός δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός από τη θέση της αντιπολίτευσης είχε διαφωνήσει, θεωρώντας τον χώρο ακατάλληλο. Σήμερα από τη θέση της διοίκησης εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο της μετεγγατάστασης, θεωρώντας ότι η αίθουσα δεν είναι λειτουργική. Πάντως η αλλαγή χώρου, δεν δρομολογείται για το άμεσο προσεχές διάστημα, αλλά μετά από τουλάχιστον ένα έτος.

«Πολλά τα κτηριακά προβλήματα»

Δημοτική Βιβλιοθήκη: Πρόθεση μετακόμισής της από το Αίθριο 3
Ο Βαγγέλης Ντηνιακός με τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτη Τσατσαρώνη.

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 9ης Οκτωβρίου ο κ. Ντηνιακός δήλωσε πως η εγκατάσταση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης στο πρώην «Αίθριο» είναι προσωρινή. «Η γενικότερη απαξίωση του χώρου το οδήγησε σε μία τέτοια κατάσταση. Η Βιβλιοθήκη είναι εκεί προσωρινά, αφού άλλος χώρος δεν υπάρχει, τουλάχιστον για τη φετινή χρονιά. Υπάρχουν προβλήματα όταν βρέχει και γενικά θέματα ακαταλληλότητας του ακινήτου, τα οποία είχαμε θέσει έγκαιρα. Αυτό που προέχει είναι να προστατέψουμε τα βιβλία της και ο χώρος να γίνει όσο πιο ζωντανός και λειτουργικός», είπε μεταξύ άλλων.

Πρόσθεσε πως στοχεύουν να τη λειτουργούν καθημερινά και κατά τις απογευματινές ώρες, καθώς επίσης και το Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο θα εξυπηρετούνται οι ανάγκες των δημοτών και θα ζωντανέψει η πλατεία. Παράλληλα σχεδιάζουν –αν υπάρχει τεχνική δυνατότητα-σε έναν συμπληρωματικό της χώρο να λειτουργήσει ένα μικρό καφέ της βιβλιοθήκης. Αυτό πέρα από τα έσοδα που θα φέρει, θα την κάνει πιο φιλόξενη.

Δημοτική Βιβλιοθήκη: Πρόθεση μετακόμισής της από το Αίθριο 5

Σελέκος: «Μην τολμήσετε…»

Στο άκουσμα των προθέσεων της δημοτικής αρχής, άμεσα αντέδρασε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, τέως δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος. Θεώρησε πως η σημερινή δημοτική αρχή ψάχνει από τώρα για νέο χώρο. «Αυτό νομίζω είναι ένα πολύ μεγάλο φάουλ. Υπάρχει απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου που αναφέρει πως εκεί ιδρύεται η Βιβλιοθήκη. Νομίζω πως αν η δημοτική αρχή επιχειρήσει τέτοιου είδους αλλαγή, θα βρει όλο το Χαϊδάρι απέναντί της. Σήμερα η Δημοτική Βιβλιοθήκη έχει μια πολύ καλή λειτουργία, η διαμονή  στο χώρο της είναι ευχάριστη, κάτι που αποδεικνύεται από την υψηλή επισκεψιμότητα», τόνισε.

Κλείνοντας ανέφερε πως επί δημαρχίας του λειτουργούσε και τα απογεύματα και το Σάββατο. Αντίθετα, όταν την παρέλαβαν από τη διοίκηση Μαραβέλια, ήταν ανοιχτή μόνο τις πρωινές ώρες.

Σε επικοινωνία που είχε το «Χαϊδάρι Σήμερα» με τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, οι υπάλληλοι μας ενημέρωσαν πως προς το παρόν λειτουργεί απόγευμα μόνο κάθε Πέμπτη (14:00 -20:00). Το προηγούμενο διάστημα λειτουργούσε απογευματινές ώρες κάθε μέρα, αφού απασχολούσε αρκετούς υπαλλήλους, που πλέον έληξαν οι συμβάσεις τους.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button