ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ

Δημοσιεύοντας το πρώτο μας άρθρο στο Wordpress

Η κατασκευή ιστοσελίδων με WordPress είναι μια διαδικασία απλή που δεν απαιτεί πολύ χρόνο, αλλά ούτε και εξειδικευμένες γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Αν ακολουθήσουμε σωστά τα βήματα που μας δίνονται ξεκινώντας, μπορούμε μέσα σε λίγη ώρα να έχουμε έτοιμη την προσωπική μας ιστοσελίδα.

Τελειώνοντας λοιπόν με την κατασκευή ιστοσελίδων με Wordpress, έρχεται η πολυπόθητη στιγμή να ετοιμάσουμε το πρώτο μας άρθρο. Ακόμα και αυτό, αποτελεί μια πολύ εύκολη και ξεκούραστη διαδικασία.

Πώς δημιουργούμε άρθρα στο Wordpress;

  • Δημιουργία νέου άρθρου:

Αφού συνδεθείτε στον πίνακα ελέγχου του WordPress blog, επιλέξτε από την αριστερή μπάρα “Άρθρα” και στην συνέχεια “Νέο Άρθρο“.

Η επιλογή αυτή θα σας οδηγήσει στην οθόνη του συντάκτη όπου και θα ξεκινήσετε την δημιουργία του άρθρου. Μόλις εισέλθετε στον συντάκτη του Wordpress, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να δώσετε στο άρθρο έναν τίτλο στο αντίστοιχο κενό πεδίο.

Εάν δεν είστε εξοικειωμένος με το Wordpress blogging μείνετε στον οπτικό επεξεργαστή.

Στη συνέχεια, γράψτε το κείμενο του άρθρου και προσθέστε κεφαλίδες στις διάφορες παραγράφους. Θα παρατηρήσετε ότι στον συντάκτη υπάρχουν δύο καρτέλες, μία με την ένδειξη “οπτικός” και η άλλη μια με την ένδειξη “κείμενο“.

Για να προσθέσετε στο άρθρο σας μια ή περισσότερες εικόνες επιλέξτε την “προσθήκη πολυμέσων” και στην συνέχεια την “μεταφόρτωση αρχείων“. Διαλέξτε τις εικόνες που θέλετε να ανεβάσετε από την συσκευή σας και πατήστε “Εισαγωγή”.

Tip: Για καλύτερη κατάταξη στην Google, πριν την εισαγωγή συμπληρώστε τον τίτλο, το εναλλακτικό κείμενο και την περιγραφή της εικόνας.

  • Προσθήκη κατηγοριών & ετικετών

Οι κατηγορίες είναι μια ευρεία ομαδοποίηση άρθρων που ανήκουν στην ίδια θεματολογία. Αν για παράδειγμα θέλετε να ξεκινήσετε ένα Wordpress blog με προτάσεις για ταξίδια, θα μπορούσατε να έχετε γενικές κατηγορίες Ελλάδα, Ευρώπη, Ασία κ.λπ..

Από την άλλη μεριά, οι “ετικέτες” (tags) είναι πιο λεπτομερείς και συγκεκριμένες λέξεις ή φράσεις που βοηθούν στην οργάνωση της αρθρογραφίας σε μεγαλύτερο βάθος. Με βάση το προηγούμενο παράδειγμα, εάν ένα άρθρο ανήκει στην κατηγορία Ελλάδα και περιγράφει αποδράσεις στην επαρχία, τότε μια ετικέτα για αυτό το άρθρο θα μπορούσε να είναι η “Επαρχία”.

  • Δημοσίευση άρθρου

Αν είστε ικανοποιημένοι με το άρθρο σας και θέλετε να το δημοσιεύσετε, το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να πατήσετε το κουμπί της δημοσίευσης από την δεξιά στήλη.

Το πρώτο σας άρθρο, λοιπόν, είναι online και είναι έτοιμο να δεχτεί επισκέπτες! Αναρτήστε το στα social media, στείλτε το σε φίλους και μη ξεχνάτε ότι όσο πιο καλογραμμένο και ποιοτικό είναι ένα άρθρο τόσο πιο πιθανό είναι να βρεθεί στις πρώτες θέσεις της Google σε συγκεκριμένες και σχετικές με αυτό.

Έτσι λοιπόν, μετά την κατασκευή ιστοσελίδων με Wordpress, το επόμενο βήμα της δημοσίευσης του άρθρου είναι μια επίσης απλή και διασκεδαστική διαδικασία και το μόνο που απαιτεί είναι φαντασία ως προς τη θεματολογία που θα επιλέξετε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button