ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Πάμε σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του χαϊδαριώτικου λαού

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΣΤΑ ΝΑΥΠΗΓΕΙΑ ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

Ενημερωτική συζήτηση – σύσκεψη για τα  σχέδια δημιουργίας εγκαταστάσεων φυσικού αερίου και μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από φυσικό αέριο στο χώρο των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 20 Μαρτίου στο Δημαρχείο Χαϊδαρίου. 

Τη σύσκεψη διοργάνωσαν  ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του Δημοτικού Συμβουλίου και οι τοπικοί σύλλογοι Εξωραϊστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Κάτω Αφαίας Σκαραμαγκά Χαϊδαρίου, Εξωραϊστικός – Εκπολιτιστικός Σύλλογος Άνω Αφαίας Χαϊδαρίου,  Εξωραϊστικός –Πολιτιστικός – Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δαφνίου Χαϊδαρίου «Ο Δαφναίος Απόλλων», Εξωραϊστικός – Πολιτιστικός και Περιβαλλοντικός Σύλλογος Δάσους Χαϊδαρίου, «Οι φίλοι του Δάσους».

Η συμμετοχή των συλλόγων και φορέων της πόλης στη σύσκεψη ήταν μεγάλη και εκφράστηκε ομόφωνα η αντίθεση σε κάθε χωροθέτηση στα Ναυπηγεία νέων οχλουσών χρήσεων που θα προκαλέσουν μεγάλους κινδύνους για την ασφάλεια των κατοίκων και για το περιβάλλον. Στο πλαίσιο αυτό, ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός έχει στείλει ανοιχτή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ζητώντας του  να εγγυηθεί προσωπικά την αποτροπή μιας τέτοιας καταστροφικής εξέλιξης για το Χαϊδάρι.

Δήμος Χαϊδαρίου: Πάμε σε μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του χαϊδαριώτικου λαού 3

Την εναρκτήρια εισήγηση έκανε ο Πρόεδρος της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του ΔΣ Γιάννης Θεοτοκάς, ο οποίος  έκανε εκτενή αναφορά στους δημόσιες δηλώσεις του νέου ιδιοκτήτη των Ναυπηγείων, Γ. Προκοπίου, που επιβεβαιώνουν δημοσιεύματα ότι στον χώρο των Ναυπηγείων πιθανόν να δημιουργηθεί σταθμός εκφόρτωσης και αποθήκευσης LNG, με πλατφόρμα προσέγγισης τάνκερ μεταφοράς υγροποιημένου αερίου ή και εργοστάσιο παραγωγής ενέργειας με καύση φυσικού αερίου. Επίσης έγινε αναφορά στον Νόμο 4949 του 2022 όπου προβλέπονται για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά πρόσθετες χρήσεις υψηλής όχλησης, μεταξύ των οποίων, εγκαταστάσεις παραγωγής, αποθήκευσης και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου, η Διαπαραταξιακή Επιτροπή του ΔΣ και σύσσωμοι οι φορείς της πόλης συμφώνησαν ότι μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν καταστροφική για το Χαϊδάρι αλλά και για όλη τη Δυτική Αθήνα, τους Δήμους του Πειραιά και συνολικά το Λεκανοπέδιο. Τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά από φορέας οικονομικής ανάπτυξης θα μετατραπούν σε “ωρολογιακή βόμβα”, λόγω του κινδύνου για την υγεία και την ασφάλεια των κατοίκων και την περιβαλλοντική υποβάθμιση. Παράλληλα, σημαντικός είναι και ο κίνδυνος οικονομικής απαξίωσης και υποβάθμισης του Χαϊδαρίου.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης διαμαρτυρίας του Χαϊδαριώτικου λαού, την Κυριακή 2 Απριλίου, στις 11:30, στην Πλατεία  Δημαρχείου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button