ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

“Επιχειρείται λαθροχειρία”: Μίλαγαν για”κυλικείο”, δημοπρατούν καφετέρια!

Ο Κώστας Ασπρογέρακας, δημοτικός σύμβουλος, φέρνει στο φως ένα πολύ σημαντικό στοιχείο σχετικά με την επικείμενη διαδικασία εκμίσθωσης τμήματος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χαϊδαρίου, προκειμένου να γίνει καφετέρια. Απαντώντας στο άρθρο μας “Για Βιβλία μιλάμε…!”, αναφέρει ότι ενώ στο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα της ενοικίασης μπήκε σαν “κυλικείο”, στην δημοπρασία βγαίνει με τον τίτλο “κατάστημα χώρου καφέ”, συνολικής επιφάνειας 200 τμ. Τονίζει, λοιπόν: “Η “λαθροχειρία” που επιχειρείται, σε σχέση με το θέμα που ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι δυνατόν να με βρίσκει σύμφωνο”.

Έχει ενδιαφέρον ολόκληρη η τοποθέτησή του:

ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΚΑΙ ΚΑΦΕΤΕΡΙΑ;

Στο ερώτημα της έγκριτης τοπικής εφημερίδας σας, σχετικά με την δημοπρασία για την εκμίσθωση του δημοτικού ακινήτου στην οδό Στρατάρχη Καραϊσκάκη 87, και στο βαθμό που με αφορά, θέλω να σας αναφέρω τα εξής:

1. Το θέμα (3ον στην ημερήσια διάταξη), ήλθε με τον τίτλο “κυλικείο”. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι ανεξάρτητο απ΄ την λειτουργούσα βιβλιοθήκη. Δεν θεώρησα και δεν θεωρώ ότι είναι “έγκλημα καθοσιώσεως”, να μπορεί κάποιος επισκέπτης της βιβλιοθήκης να προμηθευτεί ένα καφέ ή ένα αναψυκτικό απ΄ το κυλικείο. Με αυτή την έννοια η ψήφος μου υπήρξε θετική, δεδομένου ότι σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί ως χώρος κοινωνικής συνάντησης ανθρώπων – αναγνωστών η βιβλιοθήκη να χαρακτηριστεί ως “ιερό άβατο” και “μουσουλμανικό τέμενος”, ώστε να προσβάλλεται απ’ την ύπαρξη ενός “κυλικείου”.

2. Η δημοπρασία όμως, που προκήρυξε η “Οικονομική Επιτροπή”, τελείως αντίθετα, ομιλεί για “κατάστημα χώρου καφέ” – “παρασκευαστήριο – λάντζα” – “βοηθητικούς χώρους – αποθήκες” – “κοινόχρηστο χώρο για ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων”, συνολικού εμβαδού 200 μ2 περίπου, που όπως γίνεται αντιληπτό μαρτυρά ότι δεν πρόκειται περί “κυλικείου” η “αναψυκτηρίου”, αλλά περί “καταστήματος με πολλαπλές χρήσεις – προσφορές”, που σε καμιά περίπτωση δεν συνάδει η συνύπαρξή του με την λειτουργούσα βιβλιοθήκη και την προσφορά της αμιγώς πνευματικής τροφής και έργου, που αυτή προσφέρει σε καθημερινή βάση.

Είναι, λοιπόν, αυτονόητο, ότι η “λαθροχειρία” που επιχειρείται, σε σχέση με το θέμα που ήλθε στο Δημοτικό Συμβούλιο, δεν είναι δυνατόν να με βρίσκει σύμφωνο.

Κώστας Ασπρογέρακας, Δημ. Σύμβουλος

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button