ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Μια του ψεύτη, δυο του ψεύτη, τρεις και τον τσακώσανε

Ανακοίνωση Δήμου Χαϊδαρίου

Αποκαλυπτική ήταν η απάντηση που έδωσε ο Δήμαρχος Χαϊδαρίου Βαγγέλης Ντηνιακός κατά την συνεδρίαση του ΔΣ την Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου για το έργο αποχέτευσης της Αφαίας Σκαραμαγκά. Ψευδείς αποδείχτηκαν οι  ισχυρισμοί του Μιχάλη Σελέκου περί υπογεγραμμένης προγραμματικής σύμβασης για την υλοποίηση του έργου.

Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση, που έχει επικεφαλής τον πρώην Δήμαρχο, ισχυρίστηκε ότι είχε δήθεν υπογραφεί επί θητείας Μ. Σελέκου Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στον Δήμο, την ΕΥΔΑΠ και τον ΔΟΜ (Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης) για την υλοποίηση του  έργου αποχέτευσης της Αφαίας. Αυτόν τον ψευδή ισχυρισμό επανέλαβε ο πρώην Δήμαρχος και στη συνεδρίαση του ΔΣ. 

Όπως αποκάλυψε ο Δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, η Προγραμματική Σύμβαση του Δήμου Χαϊδαρίου με την ΕΥΔΑΠ και τον ΔΟΜ  για το έργο αποχέτευσης της Αφαίας Σκαραμαγκά δεν υπογράφηκε ποτέ. Ψηφίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο τον Απρίλιο του 2019 και μετά έμεινε σε κάποιο συρτάρι.  

Το έργο για την ΕΥΔΑΠ και τον ΔΟΜ  δεν έχει προχωρήσει πέρα  από τις αρχικές συζητήσεις και αυτό βεβαιώνεται και επίσημα από την πλευρά της ΕΥΔΑΠ. Δηλαδή, η ευκαιρία να προχωρήσει το σημαντικό αυτό έργο που είχε ομόφωνα ψηφίσει το ΔΣ Χαϊδαρίου χάθηκε από την αδιαφορία της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου. 

Η σημερινή Δημοτική Αρχή έχει πραγματοποιήσει συζητήσεις με το αρμόδιο Υπουργείο Μετανάστευσης για την δυνατότητα υλοποίησης του έργου με Ευρωπαϊκά κονδύλια, όπως προέβλεπε το σχέδιο Προγραμματικής Σύμβασης. Συγκεκριμένα, προβλεπόταν ότι το έργο θα το χρηματοδοτούσε ο  ΔΟΜ με σκοπό να εξυπηρετηθούν και οι ανάγκες του hotspot. Η διεκδίκηση όμως αυτή του Δήμου μας  έχει γίνει πολύ πιο δύσκολη εδώ και ένα χρόνο, κατόπιν της νομοθετικής ρύθμισης για την παραχώρηση του αιγιαλού των Ναυπηγείων. 

Αν ο κ. Σελέκος είχε φροντίσει όπως όφειλε να υπογραφεί  η σύμβαση, η ΕΥΔΑΠ και ο ΔΟΜ θα ήταν επίσημα δεσμευμένοι. Tο έργο θα μπορούσε να προχωρήσει παρά την εκκρεμότητα της Προβλήτας 4 και έτσι θα λυνόταν  το αποχετευτικό  πρόβλημα της Αφαίας.

Ο Δήμος Χαϊδαρίου αυτό τον καιρό  δίνει αγώνα σε δύο επίπεδα. Αφενός για να εμποδίσει  την πώληση της Προβλήτας 4 με δικαστική προσφυγή. Αφετέρου, για να βρεθεί τρόπος εκτέλεσης του αποχετευτικού έργου στην Αφαία Σκαραμαγκά από την ΕΥΔΑΠ με την ίδια (ΔΟΜ) ή  άλλη πηγή χρηματοδότησης.  

 Στην κρίσιμη αυτή για τον Δήμο μας συγκυρία ο πρώην Δήμαρχος κ.Σελεκος, για να αποκρύψει τις βαρύτατες προσωπικές ευθύνες του,   έβγαλε μια ανακοίνωση  ότι δήθεν η Προγραμματική Σύμβαση είχε υπογραφεί.

Δεν πρόκειται δυστυχώς για την πρώτη φορά που ο Μιχάλης Σελέκος διαδίδει ψεύδη. Ο πρώην Δήμαρχος και οι ευκαιριακοί σύμμαχοί του το κάνουν συστηματικά με σκοπό να απαξιώσουν την  προσπάθεια που καταβάλλεται από τον Δήμο για  την εκτέλεση νέων σημαντικών έργων αλλά και την αποκατάσταση των συσσωρεμένων από χρόνια προβλημάτων της πόλης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑΤΑ: “Χάθηκε και το έργο αποχέτευσης της Αφαίας – Σκαραμαγκά. Τεράστιες ευθύνες της δημοτικής αρχής Ντηνιακού” // “Έπνιξαν” το μεγάλο έργο αποχέτευσης του Σκαραμαγκά – Επιστροφή σε αμφιλεγόμενη πρόταση  //

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button