ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήμος Χαϊδαρίου: Καθαρίστε τώρα κήπους και οικόπεδα

 

Οι βροχές του χειμώνα και του Μαρτίου ευνόησαν την ανάπτυξη μεγάλης ποσότητας βιομάζας (χόρτα) σε οικόπεδα, κήπους και πάρκα. Σε συνδυασμό με τις υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες ήδη από τα μέσα της άνοιξης δημιουργήθηκε ο επίφοβος συνδυασμός της φωτιάς (στην Ηλεία είχαμε την πρώτη μεγάλη πυρκαγιά, πριν καν αρχίσει η αντιπυρική περίοδος). Ο Δήμος Χαϊδαρίου, λοιπόν, καλεί τους δημότες να φροντίσουν έγκαιρα για την  αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πυρκαγιάς. Απειλεί μάλιστα με πρόστιμα όσους δεν συμμορφωθούν.

Η ανακοίνωση του Δήμου:   

Λόγω έναρξης της αντιπυρικής περιόδου (από την 1η Μαΐου  μέχρι την 31η Οκτωβρίου) και σύμφωνα με τις ισχύουσες πυροσβεστικές διατάξεις, ο Δήμος Χαϊδαρίου καλεί τους ιδιοκτήτες, νομείς και επικαρπωτές των οικοπέδων και λοιπών ακάλυπτων χώρων να προχωρήσουν σε αποψίλωση των ιδιοκτησιών τους από τυχόν ξερά χόρτα και την απομάκρυνση τους, καθώς και στην απομάκρυνση άλλων εύφλεκτων υλικών ή αντικειμένων που βρίσκονται μέσα σε αυτούς, ώστε να αποτραπεί ο κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς ή ταχείας επέκτασης της.

Επίσης οι ιδιοκτήτες υποχρεούνται και στη λήψη κάθε άλλου κατά περίπτωση μέτρου που αποβλέπει στην αποφυγή του κινδύνου από πυρκαγιά.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης των υπόχρεων προβλέπεται ο αυτεπάγγελτος καθαρισμός των συγκεκριμένων χώρων από τους δήμους. Σε  βάρος εκείνων που δεν συμμορφώνονται επιβάλλεται πρόστιμο ανάλογα τα τετραγωνικά μέτρα του οικείου χώρου, το οποίο και αποτελεί έσοδο του οικείου δήμου.

Όσον αφορά το καθορισμό δαπάνης καθαρισμού αυτή θα αποφασιστεί από το Δημοτικό Συμβούλιο και η ενημέρωση των ιδιοκτητών θα γίνει από την ιστοσελίδα του Δήμου Χαϊδαρίου.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button