ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΥΠΟΔΟΜΕΣ

Δημοπρατούνται έργα υποδομών στον Βοτανικό – Τι περιλαμβάνουν

Σε δημοπράτηση βγήκε το τρίτο μεγάλο έργο για την Διπλή Ανάπλαση Βοτανικού-Αλεξάνδρας αυτή τη φορά με τα δίκτυα υποδομών στον Βοτανικό από το Δήμο Αθηναίων.

Το έργο είναι τμήμα της μεγάλης αστικής παρεμβασης του μεγαλύτερου Δήμου της χώρας που συμπυκνώνεται στην μετατροπή της περιοχής του Βοτανικού σε μια νέα αστική περιοχή με πράσινα χαρακτηριστικά.

Πηγή: ypodomes.gr

Το τρίτο έργο περιλαμβάνει τα έργα οδοποιίας και κατασκευή δικτύων ομβρίων και αποχέτευσης στην περιοχή του Ελαιώνα. Το κόστος του έργου έχει εκτιμηθεί σε ποσό με ΦΠΑ 37,45 εκατ. ευρώ (ποσό χωρίς ΦΠΑ 30,2 εκατ. ευρώ).

Η κατάθεση των φακέλων έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου ενώ στιςς 7 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η αποσφράγιση των προσφορών. Το έργο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης. Αναθέτουσα Αρχή του έργου είναι ο Δήμος Αθηναίων.

Η διάρκεια των έργων έχει οριστεί σε 18 μήνες από την ημέρα υπογραφής της σύμβασης. Αυτό καθώς ο διαγωνισμός θα πρέπει να τρέξει με πολύ μεγάλες ταχύτητες και να έχει υπογραφεί η σύμβαση μέχρι το τέλος του έτους. Λόγω της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης τα έργα θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι του 2026.

Να θυμίσουμε πως ήδη από τον περασμένο Μάιο έχει υπογραφεί η σύμβαση για το έργο κατασκευής του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό. Το έργο κόστους 123 εκατ. ευρώ έχει βασική χρηματοδότηση από το ΠΔΕ (115 εκατ. ευρώ) και το σχήμα που εκτελεί τα έργα είναι: ΤΕΡΝΑ-ΑΚΤΩΡ-ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ.

Επίσης σε δημοπράτηση είναι και το έργο για την ανάπλασης της περιοχής του Βοτανικού και τη δημιουργία ενός νέου πάρκου. Με την ολοκλήρωση του συγκεκριμένου έργου θα έχει δημιουργηθεί το μεγαλύτερο αστικό πάρκο της Αθήνας έκτασης 215 στρεμμάτων στον Ελαιώνα, μια από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές του Δήμου Αθηναίων. Τα έργα έχουν κόστος 37,2 εκατ. ευρώ (με ΦΠΑ).

Το αντικείμενο του έργου

Η συνολική παρέμβαση στην περιοχή Ελαιώνα περιλαμβάνει:

α)έργα οδοποιίας (κατεδαφίσεις, διανοίξεις, υποβάσεις, ασφαλτοστρώσεις, πεζοδρόμια, οδοφωτισμό) και την εγκατάσταση δικτύων υποδομής, για την αποχέτευση των ομβρίων υδάτων και των ακαθάρτων στην ευρύτερη περιοχή του Ελαιώνα καθώς και εντός του κοινόχρηστου χώρου της περιοχής της διπλής ανάπλασης. Ειδικότερα στις προς υλοποίηση παρεμβάσεις περιλαμβάνεται επί πλέον, και η «Ανάπλαση της Ιεράς Οδού με ποδηλατόδρομο».

β) έργα Ομβρίων και Αποχέτευσης Η περιοχή παρέμβασης για τις υποδομές ομβρίων είναι βόρεια της οδού Αγ. Πολυκάρπου, όπου δηλαδή έχουν ολοκληρωθεί οι πράξεις εφαρμογής. Τα απαιτούμενα υδραυλικά έργα περιλαμβάνουν 1. Δίκτυο όμβριων υδάτων 2. Αποχετευτικό δίκτυο ακαθάρτων.Το συνολικό μήκος της παρέμβασης είναι άνω των 400μ, εντός του ακινήτου της Διπλής Ανάπλασης.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button