ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΔΗΜΟΤΙΚΑΕΙΔΗΣΕΙΣΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Δήλωση Σελέκου για τον Διαχειριστικό Έλεγχο στον Δήμο Χαϊδαρίου

 

Στη χτεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, 27 Μαρτίου, άνοιξε το θέμα των πορισμάτων του Διαχειριστικού Ελέγχου από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπως είχαμε γράψει προ ημερών στην ιστοσελίδα μας. Ωστόσο όσοι ήλπιζαν σε πληροφόρηση επί του περιεχομένου των πορισμάτων, θα χρειαστεί να περιμένουν κι άλλο. Ο δήμαρχος απέφυγε κάθε επί της ουσίας αναφορά και επεσήμανε ότι τα πορίσματα είναι εμπιστευτικά σε αυτή τη φάση και ότι χρειάζονται προσεκτικοί χειρισμοί. 

Δήλωσε συγκεκριμένα ο Μιχάλης Σελέκος:

«Μετά την απόφαση που είχαμε πάρει στο Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με τον Διαχειριστικό Έλεγχο, ξεκίνησε η υλοποίησή του, με τα πρώτα πορίσματα από τον ελεγκτή-επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης και μετά από έγκριση της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί.

Εμείς από την αρχή λέγαμε πως θα πρέπει να αντιμετωπιστεί όλο αυτό το θέμα με νηφαλιότητα, με σύνεση. Χωρίς να υπάρχει ανθρωποκυνηγητό, χωρίς να χρεώσουμε ευθύνες πριν οριστικοποιηθούν τα συμπεράσματα και πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται και αυτό θα τηρήσουμε μέχρι το τέλος. Αυτή τη στιγμή έχουν έρθει στο Δήμο μας τρία πορίσματα, κάποια από τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί, αλλά είναι προς την ολοκλήρωση.

Πρέπει να σας πω ότι είναι εμπιστευτικά, δηλαδή έρχονται αποκλειστικά και μόνο στο δήμαρχο, για να κάνει τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν.

Είμαστε και θα συνεχίσουμε να είμαστε το επόμενο διάστημα σε επαφή και με διάφορες υπηρεσίες, όπως νομικές και οικονομικές, για να δούμε πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε το να γίνουν γνωστά αυτά στο Δημοτικό Συμβούλιο και να δημοσιοποιηθούν κάποια συμπεράσματα προς τα έξω. Αυτά όμως είναι θέματα που θα κριθούν τις επόμενες μέρες.

Σήμερα γίνεται μια πρώτη ενημέρωση, ότι έχουμε αυτό το αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Ακολουθεί η υπόλοιπη διαδικασία γιατί δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα ο Διαχειριστικός Έλεγχος. Είναι αρκετά θέματα σε εκκρεμότητα, είμαστε σε έναν καλό δρόμο. Πιστεύω πως το επόμενο διάστημα θα ολοκληρωθεί για όλα τα ζητήματα που είχε βάλει το Δημοτικό Συμβούλιο και όλα θα πάρουν το δρόμο τους. Είτε με βελτίωση κάποιων πραγμάτων είτε αν έχουν κάποιοι ποινικές ή άλλες ευθύνες. Όλα αυτά θα κριθούν χωρίς να προτρέξουμε κάποιοι να χρεώσουμε κάποιον ή να βγάλουμε συμπεράσματα, τα οποία τουλάχιστον σε αυτή τη φάση θα είναι άστοχα.»

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές της εφημερίδας μας, χτες το απόγευμα και πριν από την έναρξη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος ενημέρωσε κατ’ ιδίαν στο γραφείο του όλους τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων για τη μέχρι τώρα πορεία του Διαχειριστικού Ελέγχου στο Δήμο μας. Τα ολοκληρωμένα πορίσματα είναι στη διάθεση των αρχηγών των παρατάξεων, μόνο για «κατ’ ιδίαν ανάγνωση» στο Δημαρχείο, όπως ζήτησε το Σώμα Επιθεωρητών.

Οι Επιθεωρητές θα στείλουν τα πορίσματα και στον Εισαγγελέα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών. 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Έβγαλε «λαβράκια» ο Διαχειριστικός Έλεγχος στον Δήμο;

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

 1. Αλλωστε τα πορίσματα του ΓΕΔΔ, όταν προκύπτουν αδικήματα, πηγαίνουν απευθείας στον αρμόδιο εισαγγελέα ή στον εισαγγελέα διαφθοράς και με μόνο το πόρισμα του Επιθεωρητή
  ασκούνται οι διώξεις, χωρίς να είναι αναγκαία η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

  http://www.efsyn.gr/arthro/stohos-moy-einai-na-fero-hrimata-sto-dimosio

  Σύνταξη Έκθεσης Αποτελεσμάτων Ελέγχου
  Σε περίπτωση διαπίστωσης παραβίασης της νομιμότητας, ακολουθούνται οι εξής
  διαδικασίες :
  • διαβίβαση της έκθεσηςαποτελεσμάτων στον Φορέα που εποπτεύει την
  ελεγχόμενη υπηρεσία,
  • επιβολή κυρώσεων σύμφωναμε τα προβλεπόμενα από την ισχύουσα για κάθε
  ελεγκτικό σώμα νομοθεσία,
  • διαβίβαση των στοιχείων στις Εισαγγελικές Αρχές και τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button