ΕΛΛΑΔΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διεθνές κέντρο ναυπήγησης γαλλικών φρεγατών ο Σκαραμαγκάς

Νέα γαλλική πρόταση προετοιμάζει η Naval Group η οποία αναμένεται να κατατεθεί στα τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου σύμφωνα με πληροφορίες του DefenceReview.gr.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιάννη Νικήτα, η νέα πρόταση θα έχει ως κεντρικό στόχο την ακόμη μεγαλύτερη συμμετοχή της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας και των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. Θα εδράζεται στις προοπτικές ναυπήγησης περισσότερων GOWIND σε περίπτωση που αποφασιστεί η προμήθεια τους από τρίτη χώρα – κράτος με τις ναυπηγικές εργασίες να εκτελούνται στα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά.

Πρακτικώς αυτό σηματοδοτεί τη καίρια ανάληψη έργου από την ελληνική αμυντική βιομηχανία, τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά αλλά και όσες ελληνικές εταιρείες συνεργάζονται με τη Naval Group τροφοδοτώντας τη με πρώτες ύλες αλλά και κατασκευάζοντας τμήματα των FDI όπως τα Ναυπηγεία Σαλαμίνας.

Η ανάληψη ναυπηγήσεων από τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά, κορβετών GOWIND για ξένα ναυτικά εγγυάται πως τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά θα εξασφαλίσουν βιώσιμες επιχειρηματικές προοπτικές σε μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ:

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button