ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Διαμοιρασμός επιτυχίας και ευτυχίας! – Οι μαθήτριες που γίνονται παράδειγμα

Αλεξάκης Δημήτρης,
Γραμματέας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων,
πρώην Δημοτικός Σύμβουλος

Τα κορίτσια της ομάδας μπάσκετ του 1ου ΓΕΛ έχοντας βαθιά ενσυναίσθηση και λαμβάνοντας υπόψη ότι η συμπερίληψη αποτελεί τη βάση για μία κοινωνία ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων, προσκάλεσαν την ομάδα μπάσκετ του Κ.Ε.Α. ΑμΕΑ (Κέντρο Επαγγελματικής Αποκατάστασης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες) στην γιορτή που οργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου ΓΕΛ για την κατάκτηση της 3ης θέσης στους τελικούς αγώνες που έγιναν 24 & 25 Απρ. στον Βόλο, στο πλαίσιο του ετήσιου σχολικού πρωταθλήματος μπάσκετ κοριτσιών 2023 – 2024, για να γιορτάσουν μαζί!

Θέλησαν να μοιραστούν τις νίκες τους και την επιτυχία τους, μαζί με συναθλητές που δίνουν και αυτοί τους αγώνες τους καθημερινά, εντός και εκτός των «παρκέ»!

Θέλησαν να δείξουν ότι σκέπτονται και δρουν συλλογικά σε μια εποχή που ενισχύεται η απάθεια και ο ατομικισμός!

Θέλησαν να αναδείξουν την ανάγκη της τοπικής κοινωνίας, της τοπικής αθλητικής κοινότητας, για δημιουργία ικανοποιητικών συνθηκών και περισσότερων ποιοτικών υποδομών άθλησης των νέων της πόλης μας!

Σε μια εποχή κατά την οποία η πολιτεία δεν ενισχύει τον ερασιτεχνικό αθλητισμό, τον αθλητισμό για όλους με οργανωμένο τρόπο!

Θέλησαν να αναδείξουν ότι, ο πρωταρχικός στόχος της ελληνικής εκπαίδευσης πρέπει να είναι η δημιουργία καλλίτερων πολιτών. Σε αντίθεση με τον «πλουτισμό», που κυριαρχεί σαν έννοια και σαν στόχος στις επιλογές της παρούσας κυβέρνησης, με συγκεκαλυμμένο ή απροκάλυπτο τρόπο!

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων απένειμε επαίνους στις αθλήτριες και στην ομάδα προπόνησης της ομάδας μπάσκετ των κοριτσιών καθώς και τιμητική διάκριση σε Διοίκηση και στον Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου ΓΕΛ Χαϊδαρίου.

Διαμοιρασμός επιτυχίας και ευτυχίας! - Οι μαθήτριες που γίνονται παράδειγμα 3

Οι αθλήτριες έδωσαν μετάλλια σε κάθε αθλητή της ομάδας μπάσκετ του ΚΕΑ /ΑμεΑ ενώ η ομάδα μπάσκετ του Κ.Ε.Α. ΑμΕΑ με επικεφαλής τον Δ/ντή κύριο Κώστα Λιανό δώρισε στην ομάδα μπάσκετ του 1ου ΓΕΛ ένα στεφάνι φτιαγμένο από τους μαθητές στο εργαστήριο καλλιτεχνικής χειροτεχνίας του Κ.Ε.Α. ΑμΕΑ.

Συγχαρητήρια στα κορίτσια μας και στην ομάδα προπόνησης για την επιτυχία τους, στους γονείς των αθλητριών, στη Διοίκηση του σχολείου και στον Σύλλογο Διδασκόντων για τη συμβολή τους!

Διαμοιρασμός επιτυχίας και ευτυχίας! - Οι μαθήτριες που γίνονται παράδειγμα 5

Τούτων δοθέντων απευθύνομαι και προς τη Δημοτική Αρχή της πόλης μας:

Κύριε Δήμαρχε,

με αφορμή την αγωνιστική προσπάθεια των κοριτσιών και τη συμβολική στάση τους,

σας καλώ με δράσεις και έργα ποιοτικής ενίσχυσης του αθλητισμού για όλους, του σωματειακού αθλητισμού να ανταποκριθείτε «στα θέλω» των νέων της πόλης μας αλλά και όλων των αθλούμενων! Για το καλό της αθλητικής κοινότητας αλλά και της τοπικής κοινωνίας!

Αυτή είναι μεταξύ άλλων μια σημαντική κοινωνική επένδυση για το παρόν και το μέλλον των παιδιών, όλων των αθλούμενων και γενικά της πόλης μας, στο πλαίσιο του καθοριστικού για κάθε τόπο τρίπτυχου Παιδεία, Πολιτισμός, Αθλητισμός!

Και ο Αθλητισμός αλλά και ο Πολιτισμός περνάει από τα χέρια και της δικής σας Δημοτικής Αρχής!

Οψόμεθα!

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button