ΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Για τις συχνές διακοπές ρεύματος στο Χαϊδάρι

Οι διακοπές ρεύματος στο Χαϊδάρι, ειδικά στο κεντρικό, είναι μια κατάσταση που νοικοκυριά και επιχειρήσεις βιώνουν συχνά και όταν παρατραβάνε χρονικά έχουν και ζημιές. Επίσης η αυξομείωση τάσης καταστρέφει συσκευές. Ενδεικτικό της κατάστασης είναι το περυσινό περιστατικό της 24ης Ιουλίου 2018, όταν κατά μήκος της Καραϊσκάκη είχαμε διακοπή που διήρκεσε πάνω από 24 ώρες με σημαντική οικονομική βλάβη για καταστηματάρχες!

Η παροχή ρεύματος, λοιπόν, δεν είναι σταθερή και αυτό είναι ένα πρόβλημα που η ΔΕΗ αποποιείται. Το “φορτώνει” στον Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ). Αυτός ωστόσο, ανήκει κατά 100% στη ΔΕΗ, αλλά λειτουργεί με πλήρη ανεξαρτησία, με βάση το νόμο.

Αν θεωρηθεί ότι ξεμπλέξαμε με τον λαβύρινθο των αρμοδιοτήτων, ας έρθουμε στο πρόβλημα. Επίσημη ενημέρωση από τον ΔΕΔΔΗΕ δεν καταφέραμε να πάρουμε, αλλά έχουμε πληροφόρηση από τοπικά στελέχη του, που επιθυμούν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.  

Παλαιότητα δικτύου

Όπως είναι γνωστό, στο Χαϊδάρι, στην οδό Επαύλεως, εδρεύει Κέντρο Διανομής, από όπου ξεκινάει γραμμή μέσης τάσης, η οποία φτάνει μέχρι τον Πειραιά. Οι γνώστες υποστηρίζουν ότι η γραμμή υποφέρει λόγω παλαιότητας. Οι συχνές βλάβες, λοιπόν, αποτελούν συνδυασμό της παλαιότητας με την υπερφόρτωση δικτύου, που συμβαίνει τους καλοκαιρινούς μήνες. Κάθε πρόβλημα του δικτύου σε κάποια περιοχή έχει επίπτωση σε άλλα σημεία.

Πτώση πεύκου σε καλώδια, Άνω Δάσος.
Διακοπές ρεύματος στο Χαϊδάρι – Πτώση πεύκου σε καλώδια, Άνω Δάσος.

Πτώσεις δέντρων

Ένα επιπλέον πρόβλημα αποτελεί ο τραυματισμός των καλωδίων από κλαδιά δέντρων. Οι συνομιλητές μας λένε ότι η ΔΕΗ κάνει ότι μπορεί, αλλά δεν βοηθούν και οι Δήμοι. Πράγματι, το τελευταίο διάστημα στο Χαϊδάρι είχαμε δύο τουλάχιστον πτώσεις πεύκων σε καλώδια (Οδός Κύπρου και Πλατεία Άνω Δάσους). Προκάλεσαν καταστροφή του εναέριου δικτύου. Ανάλογες περιπτώσεις υπάρχουν πολλές σε όλο το Χαϊδάρι -και όχι μόνο, φυσικά. Και σε αυτή την περίπτωση όμως, όπως μας είπαν κάτοικοι που βλέπουν κλαδιά να αιωρούνται επικίνδυνα πάνω από καλώδια, δίπλα στο σπίτι τους, δεν είναι εύκολη η παρέμβαση, ακόμη και με ιδιωτικά συνεργεία. Αυτό διότι απαιτείται άδεια της Πολεοδομίας… Ποιος τα βγάζει πέρα με την γραφειοκρατία;

Το “κερασάκι στην τούρτα” ήταν η δήλωση του υπουργού Ενέργειας και Περιβάλλοντος, Κωστή Χατζηδάκη: «Η ΔΕΗ δεν έχει χρήματα ούτε να αγοράσει κολώνες, είναι σε άσχημη κατάσταση, δεν μπορεί να ιδιωτικοποιηθεί, κανείς δεν είναι τρελός να την πάρει» (Σκάι, 13 – 7 – 2019).

Συμπέρασμα: Αν δεν έχει ούτε για κολόνες και δεν πρόκειται και κανένας να την πάρει, το λιγότερο που πρέπει να φοβόμαστε είναι… οι διακοπές ρεύματος στο Χαϊδάρι. 

Μ.Χ.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button