ΕΛΛΑΔΑ

Δ. Βερβεσός για απόφαση Αρείου Πάγου για funds: Αν ήταν υπόθεση ενός απλού πολίτη, θα έκανε 3 χρόνια να βγει απόφαση 

«Ο Άρειος Πάγος για την υπόθεση σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, δίκασε και σε πολύ συντομότερο εξέδωσε απόφαση. Αν ήταν υπόθεση ενός απλού Έλληνα πολίτη, θα έκανε δύο και τρία χρόνια για να παρθεί απόφαση», είπε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Με τούτα και μ’εκείνα» με τον Φώτη Παπούλια, σχετικά με την απόφαση –βόμβα του Άρειου Πάγου υπέρ των funds.

«Η υπόθεση δικάστηκε στις 26 Ιανουαρίου, κατά προτίμηση και με μεγάλη επίσπευση. Έκλεισε ο φάκελος, δηλαδή πήγαν τα σημειώματα τα οποία περιείχαν 2.000 σελίδες και στις 30 Ιανουαρίου τα καταθέσαμε εμείς από τη μεριά μας και η άλλη μεριά οι τράπεζες και τα funds. Απορώ πώς από τις 30 Ιανουαρίου μέχρι 8 Φεβρουαρίου, 65 δικαστές πρόλαβαν και διάβασαν υπομνήματα και σε 8 – 9 μέρες έβγαλαν απόφαση, όταν συνήθως στα πρωτοβάθμια δικαστήρια με πολύ λιγότερες σελίδες υπομνημάτων και σχετικών εγγράφων, οι δικαστές κάνουν 8 μήνες με 2 χρόνια για να βγάλουν απόφαση. Μου προξενεί εντύπωση η ταχύτητα εκδίκασης της συγκεκριμένης υποθέσεως», είπε ο κ. Βερβεσός.

«Ακόμα μου κάνει εντύπωση το γεγονός η Τράπεζα της Ελλάδος, έλεγε ότι αυτή η δυσλειτουργία που είχε δημιουργηθεί με την απόφαση του τμήματος του Αρείου Πάγου, που έλεγε ότι τα funds δεν έχουν δικαίωμα να προβούν σε πλειστηριασμούς, οσονούπω θα τακτοποιηθεί και μάλιστα η Τράπεζα χρησιμοποιούσε τη φράση “θα ανατραπεί kai θα διευθετηθεί”. Πού ήξερε η Τράπεζα της Ελλάδος τι θα πει η Ολομέλεια του Αρείου Πάγου πριν δικάσει; Αυτά τα θέματα είναι πολύ σοβαρά», συνέχισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου.

Ερωτηθείς σχετικά με την είδηση είναι ότι ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών κατέθεσε αναφορά κατά του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη για παράβαση καθήκοντος και υπεξαίρεση, ο κ. Βερβεσός απάντησε προς δεν πρόκειται για μηνυτήρια αναφορά . «Εμείς κάναμε μία αναφορά στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών κατά όλων των διοικήσεων και του ΕΦΚΑ και όλων των υπουργών που διετέλεσαν υπουργοί Κοινωνικών Ασφαλίσεων και Εργασίας από το 2012 μέχρι σήμερα. Ζητάμε να μας πουν πού είναι τα λεφτά τα οποία έχουμε μαζέψει τόσα χρόνια για το επίδομα ανεργίας ελευθέρων επαγγελματιών επιστημόνων. Πρόκειται για πολύ μεγάλο ποσό, το οποίο δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν έχει αποδοθεί», εξήγησε.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button