ΔΗΜΟΤΙΚΑ

Χρυσό βραβείο για τη Δημοτική Συγκοινωνία Χαϊδαρίου

Το “Χρυσό Βραβείο” των “Best City Awards 2022”, που αναδεικνύουν και επιβραβεύουν καινοτόμα έργα, τα οποία έχουν υλοποιηθεί από Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Επιχειρήσεις, απονεμήθηκε στον Δήμο Χαϊδαρίου για το SmartBus της Δημοτικής Συγκοινωνίας, για την κατηγορία Κινητικότητα & μεταφορές / Mobility & Transportation.

Η τελετή απονομής έγινε σήμερα το βράδυ, 10 Μαρτίου, στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, και τη διοργανώνει για 5η χρονιά η Boussias Communications, υπό την Αιγίδα της ΚΕΔΕ και της Περιφέρειας Αττικής, επιβραβεύοντας την καινοτομία και την ποιότητα ζωής στις ελληνικές πόλεις.

Το βραβείο παρέλαβε ο δήμαρχος Βαγγέλης Ντηνιακός, που δήλωσε: “Μια σημαντική καινοτομία του Δήμου μας για την καθημερινή εξυπηρέτηση των κατοίκων, που υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, κέρδισε την πανελλήνια αναγνώριση. Το Χαϊδάρι ξεχωρίζει ξανά!”

Η κατηγορία Κινητικότητα & μεταφορές αναγνωρίζει δράσεις, έργα ή και IoT Applications για την υποβοήθηση της μετακίνησης των πολιτών καθώς και των εμπορευματικών μεταφορών. Πιο συγκεκριμένα αφορά:

  • Προσβασιμότητα χώρων
  • Αειφορία στις μεταφορές (π.χ. Ηλεκτροκίνητα λεωφορεία, ποδήλατα, σταθμοί φόρτισης για ηλεκτρικά οχήματα κ.ά.)
  • Βιώσιμη κινητικότητα & Δημόσιες αστικές μεταφορές
  • Τεχνολογίες που βελτιώνουν την κυκλοφορία οχημάτων, μεταφορών και τη μετακίνηση των πεζών (π.χ. εφαρμογές IoT, Intelligent Transportation Systems κ.ά.)
  • Πληροφοριακά συστήματα & έξυπνες εφαρμογές (π.χ. έξυπνες στάσεις, αισθητήρες για θέσεις πάρκινγκ, πινακίδες ενημέρωσης για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις κ.ά.)

Περισσότερες πληροφορίες για τη βραβευμένη δράση εδώ: Οι συγκοινωνίες ως κοινωνικό εργαλείο και το smartbus στο Χαϊδάρι.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button