ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χρήστος Νικολάου: Είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση Σταθμού Αποθήκευσης LNG στο Σκαραμαγκά

Την εναντίωσή του στην εγκατάσταση Σταθμού Αποθήκευσης Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου (LNG) στο Σκαραμαγκά εκφράζει ο συνδυασμός «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» του Χρήστου Νικολάου, με σημερινή του ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως το «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» είναι ενάντια σε οποιαδήποτε πράξη θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των κατοίκων, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος και υπενθυμίζει πως η κοντινότερη κατοικία απέχει, μόλις, 100 μέτρα από τις εγκαταστάσεις των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά. 

Ο επικεφαλής του συνδυασμού, κ. Χρήστος Νικολάου έχει ήδη ξεκινήσει επαφές για το θέμα, επικοινωνώντας αρχικά με τον Πρόεδρο του Εξωραϊστικού Πολιτιστικού Συλλόγου Κάτω Αφαίας Χαϊδαρίου, κ. Σωκράτη Δεληγιάννη.

«Με τον Πρόεδρο συζητήσαμε για τους κινδύνους που ενέχει για την ασφάλεια των κατοίκων, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, η δημιουργία του Σταθμού», δήλωσε ο κος Νικολάου και πρόσθεσε ότι «η περιοχή ασφυκτιά ήδη από τη βαριά βιομηχανία της ευρύτερης περιοχής (βλπ. ΕΛΠΕ).»

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης για το θέμα ο επικεφαλής του «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» συναντήθηκε, επίσης, στο Υπουργείο Εξωτερικών με τον αναπλ. Υπουργό Εξωτερικών και Βουλευτή Δυτικού Τομέα Αθηνών της ΝΔ, κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Χρήστος Νικολάου: Είμαστε ενάντια στην εγκατάσταση Σταθμού Αποθήκευσης LNG στο Σκαραμαγκά 3

Με αφορμή τη συνάντηση αυτή ο κος Νικολάου δήλωσε: «Είχα την ευκαιρία να συζητήσω με τον Υπουργό το θέμα του Σκαραμαγκά και παράλληλα να τον ενημερώσω και να ζητήσω την αρωγή του, για μια σειρά άλλα θέματα τα οποία απασχολούν την καθημερινότητα στο Χαϊδάρι. Το επόμενο χρονικό διάστημα έχω σκοπό να πραγματοποιήσω και άλλες επαφές με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής.»

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button