ΠΟΛΙΤΙΚΗΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χρ. Νικολάου: Η πρόταση Πανόπουλου για το Χαϊδάρι είναι ολοκληρωμένη και καλά μελετημένη (συνέντευξη)

Συνέντευξη του υποψηφίου Δημοτικού Συμβούλου Χρήστου Νικολάου για το χρονικό της προσχώρησης του «Χαϊδάρι – Νέο Ξεκίνημα» στο συνδυασμό «Ώρα Χαϊδάρι» του Άρη Πανόπουλου και για τα προβλήματα που εντόπισε στο δήμο κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του ως υποψήφιος Δήμαρχος.

  1. Πριν λίγο καιρό ανακοινώσατε ότι ο δημοτικός συνδυασμός «Χαϊδάρι – Νέο Ξεκίνημα» του οποίου ήσασταν επικεφαλής προσχωρεί στο συνδυασμό «Ώρα Χαϊδάρι» του Άρη Πανόπουλου. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Κατά τη διάρκεια της πολύμηνης προεκλογικής μου εκστρατείας ήρθα αντιμέτωπος με πολλές από τις παθογένειες που για χρόνια ταλαιπωρούν το Χαϊδάρι και τους κατοίκους του. Διαπίστωσα, δυστυχώς, πως η κατάσταση είναι χειρότερη απ’ ότι περίμενα και πως χρειάζεται σύγκλιση δυνάμεων για να επιτευχθεί η αλλαγή. Διαπίστωσα, επίσης, πως οι θέσεις μου είναι πολύ κοντά με αυτές του Άρη Πανόπουλου και πως η πρότασή του για το Χαϊδάρι είναι ολοκληρωμένη και καλά μελετημένη. Ταυτόχρονα, μέσα από τις συζητήσεις μας, διαπίστωσα πως μοιραζόμαστε τις ίδιες ανησυχίες και τις ίδιες αξίες και έτσι, στο πλαίσιο αυτό, ανακοινώθηκε και η προσχώρηση του «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» στο συνδυασμό Ώρα Χαϊδάρι».

  1. Είχατε ήδη ανακοινώσει αρκετούς υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους που θα κατέβαιναν μαζί σας. Θα σας ακολουθήσουν στην επιλογή σας;

Να σας πω αρχικά ότι οι υποψήφιοι που είχαν ανακοινωθεί μαζί μου γνώριζαν, πριν δημοσιοποιηθεί στον Τύπο, τις συζητήσεις που είχα με τον Άρη και είχα τη στήριξή τους. Οι υποψήφιοι που ανακοινώθηκαν στο «Χαϊδάρι-Νέο Ξεκίνημα» στην πλειοψηφία τους είτε θα ανακοινωθούν εκ νέου στον «Ώρα Χαϊδάρι», είτε θα στηρίξουν τον κοινό μας αγώνα στα μετόπισθεν. Στη μάχη για το αύριο του Χαϊδαρίου δεν περισσεύει κανείς.

Χρ. Νικολάου: Η πρόταση Πανόπουλου για το Χαϊδάρι είναι ολοκληρωμένη και καλά μελετημένη (συνέντευξη) 3
  1. Στην ανακοίνωση της συμπόρευσής σας με το «Ώρα Χαϊδάρι» αναφέρατε πως επιβεβαιώθηκαν οι ανησυχίες σας για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Δήμος Χαϊδαρίου. Θέλετε να γίνετε πιο συγκεκριμένος;

Από τις έρευνες και τις επαφές που έκανα με θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, αλλά και με πολλούς συμπολίτες μας διαπίστωσα ότι υπάρχουν πολύ μεγάλα προβλήματα, ως προς τις υποδομές του δήμου και ειδικά στα σχολικά κτήρια. Προκαλεί σοκ όταν ακούς ότι οι εκπαιδευτικοί βάφουν μόνοι τους και με δικά τους έξοδα μάλιστα τις σχολικές αίθουσες. Μεγάλη εντύπωση μου προκάλεσε, επίσης, το γεγονός ότι μολονότι έχουν αυξηθεί οι αναφορές για «τρύπα» στα οικονομικά του δήμου, ουδεμία σοβαρή απάντηση έχουμε λάβει. Εξίσου πολλές ελλείψεις υπάρχουν και στον τομέα της αντιπυρικής πολιτικής, αναφέρθηκε μάλιστα εκτενώς στο πρόβλημα αυτό ο Άρης Πανόπουλος, με σχετικό άρθρο του – παρέμβαση στον τοπικό Τύπο.

  1. Αν η κατάσταση στο Δήμο Χαϊδαρίου είναι όπως την περιγράφετε, υπάρχει δυνατότητα να ανατραπεί το σκηνικό αυτό;

Υπάρχει η δυνατότητα και για αυτό και είμαστε πρόθυμοι να βγούμε μπροστά, να συγκρουστούμε με αγκυλώσεις ετών και να ασκήσουμε μια σύγχρονη διοίκηση κατά τα ευρωπαϊκά αυτοδιοικητικά πρότυπα. Ειδικά, ως προς τα οικονομικά του δήμου, αλλά και τις υποδομές η λύση βρίσκεται στη μεγαλύτερη απορρόφηση ευρωπαϊκών, αλλά και κρατικών κονδυλίων, όπως κάνουν για παράδειγμα το Περιστέρι, το Αιγάλεω και η Αγία Βαρβάρα. Κάθε χρόνο η παρούσα διοίκηση του δήμου αφήνει να χαθούν μέσα από τα χέρια μας εκατομμύρια από πόρους που δικαιούμαστε, γιατί αδυνατεί να καταθέσει τις μελέτες που απαιτούνται είτε οι μελέτες που καταθέτει είναι ανεπαρκείς.

  1. Γιατί ένας συνδημότης μας να ψηφίσει Άρη Πανόπουλο για δήμαρχο και Χρήστο Νικολάου για δημοτικό σύμβουλο;

Αμφότεροι έχουμε τη διάθεση να «τρέξουμε» για το δήμο. Εδώ είναι ο τόπος μας και για τον τόπο αυτό έχουμε ηθικό χρέος να τον παραδώσουμε στις επόμενες γενιές Χαϊδαριωτών καλύτερο από ό,τι τον παραλάβαμε. Τόσο ο Άρης όσο και εγώ, ο καθένας από το μετερίζι του, έχουμε αποκτήσει τέτοια εμπειρία και γνώση στους τομείς της διοίκησης που μπορούν να φανούν χρήσιμες στους συμπολίτες μας. Επίσης και στους δύο μας αρέσει να μελετάμε τις σύγχρονες παγκόσμιες τάσεις στην Αυτοδιοίκηση -ειδικά στον τομέα της βιώσιμης ανάπτυξης- και όλα αυτά θέλουμε να τα φέρουμε στο Χαϊδάρι και να καταστήσουμε το δήμο μας πρότυπο.

Παρόμοια Άρθρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button