ΕΛΛΑΔΑ

Χωρίς βοήθεια ψυχολόγου η 12χρονη από τον Κολωνό!

Το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό, θύμα συστηματικού βιασμού και εκμετάλλευσης, βιώνει τον Γολγοθά του χωρίς τη βοήθεια ψυχολόγου! Αυτό αποκάλυψε η θεία του σε συνέντευξη στο Mega, σημειώνοντας ότι προσπαθεί να την στηρίξει η ίδια, καθώς είναι υπό την εποπτεία της λόγω της φυλάκισης της μητέρας, αλλά δεν γνωρίζει πώς να το κάνει με τα τόσο ακραία βιώματα του παιδιού. Το κοριτσάκι βρίσκεται σε άθλια ψυχολογική κατάσταση, όπως και τα αδέλφια της, και έχει τύψεις θεωρώντας ότι φταίει η ίδια που η μητέρα της βρίσκεται στη φυλακή. Όπως ανέφερε η θεία, “η εισαγγελέας είχε μείνει άναυδη όταν της είπα ότι το παιδί δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη. Τους πήρε η ίδια τηλέφωνο και της είπαν ότι δεν μπορούσαν από τον νόμο, λέει, για να δίνει το παιδί τις καταθέσεις. Θα έπρεπε να είναι ανέπαφο λέει από ψυχολογική υποστήριξη… Να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο δηλαδή, αυτά είναι ανεπίτρεπτα».

Η δικηγόρος της οικογένειας, Ασπασία Ταραχοπούλου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Αντένα, ανέφερε ότι το κορίτσι «είναι σε πάρα πολύ άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Έχει αρχίσει να συνειδητοποιεί τι ακριβώς έχει συμβεί. Κλαίει συνέχεια, δεν κοιμάται, έχει εφιάλτες, δεν θέλει να βγει έξω. Είναι κλεισμένη μέσα σε ένα σπίτι. Περιμένουμε να αποφυλακιστεί η μητέρα και να δοθεί στο παιδί ψυχολογική συμπαράσταση και στην οικογένεια οικονομική. Όχι από ιδιώτες, χρειάζεται κρατική μέριμνα. Οι άνθρωποι δεν κάνουν ελεημοσύνη”.

Μιλώντας στο “Κόκκινο 105,5” η Ασπασία Ταραχοπούλου υποστήριξε ότι «η καθυστέρηση των ερευνών θυμίζει την υπόθεση Λιγνάδη. Από την αρχή καθυστέρησαν ακόμα και στην σύλληψη του Μίχου. Μόνο την τελευταία φορά που είχα πάει στην ΓΑΔΑ και είχα προειδοποιήσει ότι θα καταθέσω μήνυση, αποφάσισαν να τον συλλάβουν την επόμενη ημέρα. Και μέχρι σήμερα δεν έχουμε καμία ενημέρωση και πιθανότατα δεν έγινε έρευνα ούτε στον οίκο ανοχής που αναγνώρισε το παιδί ούτε στα airBnB».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη της θείας της 12χρονης:

«Φοράει όλη την ώρα μία κουκούλα, φοβάται να βγει έξω και είπα στο Χαμόγελο ότι δύο μήνες αρνιόταν να βγει έξω. Μου έκανε και πυρετό και δεν το περίμενα τόσο, γιατί εδώ πάντα χαιρόταν όταν ερχόταν. Δεν περίμενα τόσο τραγική κατάσταση, ”δεν μπορώ θεία να κοιμηθώ, βλέπω συνέχεια αυτόν μπροστά μου, θέλω τη μαμά”. Εγώ την είχα και το Πάσχα εδώ, την είχα ένα μήνα, δεν κατάλαβε ο νονός, ο φίλος μου, κανένας μας τίποτα. Βλέπαμε ένα κανονικό παιδί, το οποίο βέβαια επειδή μπήκε στην εφηβεία και τώρα αδιαθέτησε η μικρή, λέγαμε ίσως να έχει λίγο παραπάνω νεύρα. Όταν είδα τα βίντεο, εγώ σκεφτείτε, ψυχολογικά δηλαδή, ήμουνα τρεις μέρες, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, έβλεπα εγώ εφιάλτες και τι έβλεπα» αναφέρει η θεία της 12χρόνης στο Mega.

Η θεία της 12χρονης του Κολωνού είναι το πρόσωπο που βοήθησε να αποκαλυφθεί η φρικτή υπόθεση και σήμερα είναι αυτή που στηρίζει την ανήλικη καθώς την έχει στο πλευρό της. «Δεν είναι μόνο αυτό το παιδί, είναι όλα τα παιδιά, όλα υποφέρουν από αυτό το πράγμα. Είναι δυνατόν να συλλαμβάνεις μία μάνα πάμπτωχη; Δηλαδή τι φοβόσουν; Να πάει πού; Στην Αυστραλία; Θα άφηνε ποτέ τα παιδιά της; Γιατί έχει τρέλα με τα παιδιά».

Όσο για το πώς ξεκίνησαν και τη στιγμή της αποκάλυψης, είπε στη συνέντευξή της στο Live News: «Εγώ τη ρωτούσα γιατί είναι συνέχεια στο τηλέφωνο, ”παίζω θεία παιχνίδια, παίζω παιχνίδια” και κάποια στιγμή απλώς κράταγε και τα δύο κινητά στα χέρια της, το ένα ήταν σπασμένο. Για πλάκα δηλαδή τα τραβάω από τα χέρια και εκεί είδα την αντίδραση του παιδιού. Είδα πανικό, είδα φόβο».

«Δηλαδή ουσιαστικά εκείνη την ώρα όλα ξεκίνησαν από το βλέμμα του παιδιού» σχολίασε ο δημοσιογράφος, με τη θεία, η οποία έχει αναλάβει τη 12χρόνη αλλά και ακόμα 1 αδερφάκι της, να απαντά ότι κατάλαβε «από την αντίδραση και ότι μου κλείδωσε το τηλέφωνο όπως το πήρα εγώ στο χέρι μου. Σηκώθηκε απότομα και ενώ βλέπω εγώ αυτουνού το μήνυμα, μου το κλειδώνει», επισημαίνοντας πως «και εμείς δεν έχουμε κανέναν ψυχολόγο και καμία υποστήριξη να μας πουν έστω πώς να φερθούμε, είναι τραγικό αυτό το ότι έχει αφεθεί ένα παιδί σε αυτή την κατάσταση και να ξέρει κιόλας. Μιλάει τώρα με τη μαμά της, με παίρνει εμένα τηλέφωνο αλλά δεν καταλαβαίνετε, τώρα δεν μπορώ να σας το εξηγήσω».

«Νιώθει ότι φταίει εκείνη που η μητέρα της είναι στη φυλακή»

«Και εμείς τα ίδια είμαστε και ενώ το έλεγαν στα κανάλια ότι έχει ψυχολόγο έλεγα ”τι λένε Παναγία μου, τι λένε”. Και ξέρετε ποια ήταν η απάντηση τους και τι είπανε στην εισαγγελέα; Γιατί η εισαγγελέας ήταν φοβερή και σαν άνθρωπος. Είχε μείνει άναυδη όταν της είπα ότι το παιδί δεν έχει ψυχολογική υποστήριξη. Τους πήρε η ίδια τηλέφωνο και της είπαν ότι δεν μπορούσαν από τον νόμο, λέει, για να δίνει το παιδί τις καταθέσεις. Θα έπρεπε να είναι ανέπαφο λέει από ψυχολογική υποστήριξη… Να χτυπάς το κεφάλι σου στον τοίχο δηλαδή, αυτά είναι ανεπίτρεπτα».

Η θεία της 12χρονης πρόσθεσε ότι η ανήλικη νιώθει υπεύθυνη που η μητέρα της είναι στη φυλακή: «Είναι αλλιώς να ξέρουν τα παιδιά ότι η μάνα τους είναι έξω, ότι μπορεί να έρθει να τα δει, απλώς είναι αλλιώς η ψυχολογία του παιδιού να ξέρει ότι η μάνα του δεν είναι στη φυλακή και πόσο μάλλον όταν νιώθει υπεύθυνο αυτό το παιδί γι’ αυτό που συμβαίνει», τονίζοντας: «Δεν κοιμάται. Το βράδυ δεν υπάρχει ύπνος. Έρχεται μαζί μου στο κρεβάτι μου, κλαίει συνέχεια, της λέω ”αγάπη μου”, προσπαθώ να της μιλήσω. Χάλια σας λέω δεν κοιμάται εγώ προσπαθώ συνέχεια να της πω ότι η μαμά θα βγει, έχουν κάνει λάθος από την αστυνομία. Βλέπει εφιάλτες συνέχεια με αυτό τον άνθρωπο, τι να σας πω τώρα… Σε όλα τα παιδιά, σε όλα τα παιδιά, απλά αυτό είναι ακόμα περισσότερο επειδή έχει το βάρος πάνω της, ότι φταίει αυτή που είναι η μαμά της εκεί».

«Ο Μίχος έχει εξαφανίσει ένα κινητό με στοιχεία ανδρών»

Η θεία της 12χρονης ανέφερε σχετικά με τα κινητά που είχε στην διάθεσή του ο Ηλίας Μίχος: «To τηλέφωνο που είχε τα περισσότερα στοιχεία αυτός, δεν του το βρήκανε. Γιατί όταν ένα μήνα τον αφήνεις έξω, ενώ εμείς τον είχαμε προειδοποιήσει, χωρίς να γνωρίζουμε βέβαια τι έπρεπε να γίνει, επάνω στην σύγχυση, το εξαφάνισε αυτό το τηλέφωνο που έκανε τις τηλεφωνικές επικοινωνίες, που πήγαινε το παιδί στα σπίτια. Υπάρχουν πάρα πολλοί εκεί έξω, υπάρχουν και άλλοι μάλλον, για να μην πω πάρα πολλοί, οι οποίοι δεν έχει γίνει τίποτα με αυτούς. Θα ήθελα να μάθω, από κάποιον ειδικό… Δεν μπορούν να βρουν αυτά τα πράγματα χωρίς τηλέφωνο; Χωρίς συσκευή;»

«Το παιδί ήξερε ακριβώς τα τηλέφωνα του, λείπει ένα τηλέφωνο που δεν του βρήκανε, το οποίο με αυτούς μιλούσε που πήγαινε στα σπίτια, αν δεν βρούνε λοιπόν αυτό το τηλέφωνο, ή αν δεν μπορεί να βρεθεί χωρίς συσκευή με ποιους μιλούσε ο κύριος, δεν θα βρει ποτέ αυτούς που πήγανε στα σπίτια. Δυστυχώς για εμένα, δυστυχώς, για το παιδί, για όλους. Υπάρχουν και άλλα άτομα, υπάρχουν και άλλα άτομα, σε ένα τηλέφωνο που βρήκαν της μικρής που ήταν σπασμένο. Η μικρή μου είπε ότι εκεί υπάρχουν και άλλοι και λέει πως είχε κάνει δύο φορές επαναφορά και της είπανε από την αστυνομία ότι δεν μπορούν ίσως να βρούνε τα στοιχεία. Έναν hacker να βάλεις, θα στα βρει όλα και επαναφορά να έχεις κάνει, δεν μπορεί να χάνονται όλα. Είχε κάνει λέει δύο φορές επαναφορά και ότι υπάρχουν πάρα πολλά ονόματα σε εκείνο το τηλέφωνο», συμπλήρωσε η θεία της 12χρονης.

«Εγώ θέλω ειλικρινά, να πιαστεί και ο τελευταίος, δεν θέλω να τη γλιτώσει κανείς από αυτό το πράγμα. Θέλω να πάρουν αυτό που τους αξίζει, όπως καταστρέψανε εμένα, το παιδί, να καταστραφεί όλη τους η ζωή, να μην μπορούν να ξανακυκλοφορήσουν έξω και όχι να φοβάται το παιδί και να είναι με τις κουκούλες για να βγει έξω», κατέληξε.

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button