ΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χωρίς οδηγούς η Πολιτική Προστασία του Δήμου εν μέσω αντιπυρικής περιόδου

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει εδώ και 1,5 μήνα, αλλά η Πολιτική Προστασία του Δήμου δεν έχει οδηγούς για να επανδρωθούν τα πυροσβεστικά οχήματα, οι υδροφόρες και κάθε είδους αντίστοιχη ανάγκη. Πέρυσι χρειάστηκε να επέμβει η τοπική δύναμη πυρόσβεσης δεκάδες φορές.

Η προηγούμενη προκήρυξη για 10 οδηγούς με δίπλωμα Γ΄ κατηγορίας κατέληξε στην πρόσληψη μόνο 2, με αποτέλεσμα να υπάρχουν 8 κενές θέσεις. Γι’ αυτό θα προκηρυχτεί εντός των ημερών και νέος διαγωνισμός, με διευρυμένα κριτήρια πρόσληψης.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τον διαγωνισμό του Δήμου Χαϊδαρίου στις 18 Μαΐου (ας ληφθεί υπόψη ότι η αντιπυρική περίοδος αρχίζει την 1η Μαΐου) για 10 θέσεις οδηγών για τις ανάγκες δασοπροστασίας με σύμβαση 5μηνης διάρκειας, έγιναν 4 αιτήσεις και τελικά αποδέχτηκαν τη θέση μόνο δύο οδηγοί. Θα γίνει λοιπόν νέα προκήρυξη, κατά την οποία θα ζητούνται 8 οδηγοί με δίπλωμα Γ΄ και Δ΄ κατηγορίας.

Το πρόβλημα εξεύρεσης οδηγών ήταν γνωστό στη Διοίκηση του Δήμου από καιρό, καθώς αντιμετώπισε ανάλογες δυσκολίες στην εξεύρεση οδηγών για τη Δημοτική Συγκοινωνία (οι επαγγελματίες οδηγοί προτιμούν θέσεις εργασίας στον τουρισμό ή τις μεταφορές, που είναι πιο μακροχρόνιες και καλύτερα αμειβόμενες). Γι’ αυτό εκτιμάται ότι θα έπρεπε από την αρχή να περιλαμβάνεται στην προκήρυξη η δυνατότητα πρόσληψης με δίπλωμα των δύο κατηγοριών, για να μην είναι “ορφανή” η Πυρασφάλεια εν μέσω αντιπυρικής περιόδου. Γιατί όχι να γίνει πρόσληψη μερικών μόνιμων οδηγών ακόμη στον Δήμο, μια και οι ανάγκες είναι υπαρκτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, αντίστοιχο πρόβλημα πρόσληψης εποχικών οδηγών αντιμετωπίζει και ο ΑΣΔΑ.

Παρόμοια Άρθρα

3 Σχόλια

  1. Εδώ είμαι για ότι χρειαστείτε για οδηγούς. Έχω Γ’ κατηγορία.
    Ενημερώστε με.
    Καλημέρα σας

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *


Back to top button