ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣΕΙΔΗΣΕΙΣΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Το “χωράφι” ξαναγίνεται γήπεδο

Κοντέψαμε να το πάρουμε απόφαση ότι το ευρισκόμενο σε πολύ κακή κατάσταση Γήπεδο του Δάσους δεν θα επισκευαστεί ποτέ. Να όμως που το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής εχθές Πέμπτη 9 Νοεμβρίου, έπειτα από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζόκα, ενέκρινε αυτό το σημαντικό έργο για την αθλητική κοινότητα του Χαϊδαρίου.

Πιο συγκεκριμένα, το Περιφερειακό Συμβούλιο ψήφισε τη σύναψη και τους όρους προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Χαϊδαρίου για την κατασκευή του έργου «Διάστρωση συνθετικού χλοοτάπητα και εργασίες συντήρησης στο δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου του Α΄Αθλητικού Κέντρου Δήμου Χαϊδαρίου».

Σκοπός του έργου, όπως αναφέρεται στην απόφαση, είναι η λειτουργική αναβάθμιση του γηπέδου ποδοσφαίρου, ώστε να μπορέσει να αποτελέσει χώρο άθλησης και προπόνησης πλήθους αθλητικών σωματείων.

Το έργο αφορά στην απομάκρυνση του φυσικού χλοοτάπητα του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου και στη διάστρωση νέου συνθετικού, συνολικού εμβαδού 8.600 τ.μ.

Χρόνια απαράδεκτη κατάσταση

Αυτή τη στιγμή ακόμη και ο χαρακτηρισμός “χωράφι” για τον αγωνιστικό χώρο του μεγαλύτερου γηπέδου της πόλης είναι τιμητικός. Όχι για ποδόσφαιρο δεν κάνει, αλλά ούτε για απλό τρέξιμο, αφού σε κάθε βήμα κινδυνεύεις με διάστρεμμα. Διαλυμένο είναι και το ταρτάν, που επισκευάστηκε με «σεβαστό» κονδύλι σχετικά πρόσφατα, επί διοίκησης Μαραβέλια. Η επί χρόνια αυτή κατάσταση προκαλεί την αγανάκτηση και τη θλίψη των Χαϊδαριωτών που χρησιμοποιούν το γήπεδο αυτό για την καθημερινή τους άθληση. Αποτελεί πόλο έλξης για χιλιάδες ανθρώπους, καθώς είναι ένα από τα ωραιότερα στάδια της Αθήνας, με θέα σε ολόκληρο το Λεκανοπέδιο.

Η επιλογή του συνθετικού χλοοτάπητα οφείλεται στο γεγονός ότι χρειάζεται ελάχιστη συντήρηση και έξοδα σε σχέση με το γκαζόν. Σε δεύτερη φάση θα προχωρήσουν οι εργασίες και στο ταρτάν, όπως έχει πει στο Χαϊδάρι Σήμερα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πολιτισμού, κ. Νίκος Καραγιάννης.

Η παρέμβαση στον αγωνιστικό χώρο του Α΄ Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Χαϊδαρίου θα επιστρέψει την αποσυμφόρηση του Γηπέδου “Τάκης Χαραλαμπίδης”, στο οποίο αυτή τη στιγμή συνωθούνται πολλά ποδοσφαιρικά σωματεία. Από την άλλη, πρέπει να βρεθεί η “χρυσή τομή” ώστε το Στάδιο να βρίσκεται πολλές ώρες και στη διάθεση του κοινού, που το αγαπά και χρειάζεται πολύ.

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

 1. αφου ο δημος μας είναι απασχολημένος να προστατευει τα ρολογια ΕΥΔΑΠ και να φυτευει σε συγκεκριμένες διευθυνσεις-που να προλαβει να φροντισει το γκαζον στο γηπεδο
  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

  ΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

  Θέμα: Λήψη απόφασης για την φύτευση δέντρων στο πεζοδρόμιο στην οδό Καλαβρύτων 50.

  Στο Χαϊδάρι και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 24η του μήνα Οκτωβρίου 2017, ημέρα της εβδομάδας
  Tρίτη και ώρα 19:30 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής κατόπιν της με αριθ. πρωτ.:
  30330/20-10-2017 του Δήμου εγγράφου προσκλήσεως του Προέδρου, που επιδόθηκε σε κάθε μέλος στις 15-09-

  2017, σύμφωνα με τα άρθρα 67 και 75 του Ν.3852/2010 (ΦΕΚ Α΄87) όπως ισχύουνΔΗΜΟΣ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ

  ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ

  Α Π Ο Σ Π Α Σ Μ Α

  Από το πρακτικό της με αριθ. 11ης/2017 τακτικής συνεδριάσεως της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής

  Αρ. αποφάσεως: 68

  Θέμα: Λήψη απόφασης για την απαγόρευση στάθμευσης οχημάτων επί του πεζοδρομίου στην οδό 25ηςΜαρτίου 35.

  Στο Χαϊδάρι και στο Δημοτικό Κατάστημα σήμερα την 24η του μήνα Οκτωβρίου 2017, ημέρα της εβδομάδας

  Τρίτη και ώρα 19:30 συνήλθε σε τακτική συνεδρίαση η Επιτροπή

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button