“Δεν αντέχω να βλέπω chef μεγάλων ξενοδοχείων να κάνουν δήθεν ελληνική κουζίνα με…”

Ο φημισμένος σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης δεν κουράζεται να στηλιτεύει την τακτική των συναδέλφων του chef στα ελληνικά ξενοδοχεία να εμπιστεύονται προϊόντα εισαγωγής για την… ελληνική κουζίνα τους:
Αυτές ίσως είναι οι νοστιμότερες γλυκές πιπερίτσες που έχω φάει, στο Ειρήνη Μάρε Αγία Γαλήνη. Τις αγόρασαν από το δημοπρατήριο στη Μεσσαρά 0,50 το κιλό, γιατί ήταν μικρές και λοξές…
– Αν θυμηθώ την κουζίνα που είδα να δουλεύουν μίνι πιπερίτσες πράσινη, κόκκινη, κίτρινη εισαγωγής από Ισπανία 4,5 τα 220γραμμ. Δηλαδή 20 περίπου € το κιλό.
– Αν θυμηθώ τις πατάτες μπέιμπι εισαγωγής από Γαλλία 4,5€ το κιλό, ενώ αγοράζω από την βιολογική λαϊκή αγορά πατάτες μικρές σαν μπουκίτσα 1€ πεντανόστιμες.
– Αν θυμηθώ ότι αγόραζα μικρά καροτάκια 4 € και έβριζαν κλέφτη τον παραγωγό και εμένα και όταν έφυγα αγόραζαν μίνι καροτάκια από Νότια Αφρική 12€ και δεν έλεγαν τίποτα…

– Αν σας θυμίσω ότι αγοράζουμε εδώ και χρόνια το κατεψυγμένο αρνί σε όλα σχεδόν τα ξενοδοχεία στην επικράτεια πιο ακριβά από το φρέσκο…
Αν αν αν…
Και αυτά τα κρέατα κοπής, που τα αγοράζουμε σε υπερβολική τιμή; Σιγά ρε καλλιτέχνες, κάνετε λες και ανακαλύψατε την Αμερική, δεν λέγεται αυτό μαγειρική δημιουργία και ελληνική κουζίνα.
Με πιάνει απελπισία για το μυαλό που κυβερνούν οι συν-πατριώτες μου chef. Ας μην αναρωτιόμαστε για το οικονομικό θαύμα της χώρας μας, που… παρόλα αυτά (!) γίνεται η φτωχότερη στην Ευρώπη.

Για την κουζίνα των μεγάλων ξενοδοχείων διάβασε και αυτό:
Γιάννης Μπαξεβάνης: Γιάννης Μπαξεβάνης: Φαντάζομαι μια Ελλάδα…
Άπολύτως σωστές οί παρατηρήσεις του σέφ Μπαξεβάνη γιά τούς συναδέλφους του.
Αφήστε τό κεφάλαιο “δημιουργική” ελληνική κουζίνα. Οποία ανοησία σκεφτούν στόν βωμό τής “πρωτοτυπίας”, την σερβίρουν.
Έλεος! Παράκληση καταναλωτών.
“Άγαπητοί” σέφ, αρχίστε νά χρησιμοποιήτε καί ΠΆΛΙ τήν γεύση σας μέ ΣΕΒΑΣΜΟ στήν παράδοσιν, ώστε να προβληθή κι’ επιβληθή τελικώς η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ.
Ευχαριστώ.