ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑΕΙΔΗΣΕΙΣΚΟΙΝΩΝΙΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χάνεται το νέο ΚΑΠΗ στο Χαϊδάρι; – Για “επιλεκτική πολεοδομική αυστηρότητα” μιλούν στον Δήμο

 

Σε άπιαστο όνειρο εξελίσσεται η ανέγερση του νέου ΚΑΠΗ στην περιοχή των Κουνελίων και αιτία είναι η αυστηρή έως επιλεκτική, σύμφωνα με στελέχη του Δήμου, τήρηση της γραφειοκρατίας.

Ενώ η εκπόνηση της μελέτης έχει ολοκληρωθεί από την Τεχνική Υπηρεσία Δήμου, η Πολεοδομία δεν δίνει άδεια για έναρξη των εργασιών. Ο λόγος είναι πως οι υπηρεσίες της υποστηρίζουν πως υπάρχει τεχνικό πρόβλημα, γιατί απέναντι από το χώρο όπου θα ανεγερθεί το ΚΑΠΗ υπάρχει κτίσμα ιδιωτών (κατοικία) που πρέπει να ρυμοτομηθεί κατά 10-15 εκατοστά! Γι’ αυτό ζήτησαν από τον Δήμο να ρυθμίσει πρώτα το συγκεκριμένο πολεοδομικό ζήτημα, ώστε να προχωρήσουν με τη σειρά τους στην έκδοση οικοδομικής άδειας.

Σύμφωνα με το σχέδιο, το υπό κατασκευή κτήριο θα είναι διώροφο από την οδό Νίκης και τριώροφο από την οδό Σπάρτης, απ όπου θα είναι και η είσοδος του. Τόσο ο δήμαρχος Μιχάλης Σελέκος, όσο και η προϊσταμένη της Τεχνικής Υπηρεσίας, κ. Γιώτα Παναγιωτάκου, το τελευταίο διάστημα είχαν συνεχή τηλεφωνική επικοινωνία με το ΥΠΕΧΩΔΕ, θέτοντας επί τάπητος το συγκεκριμένο ζήτημα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες μας, άφησαν να εννοηθεί πως η απόφαση αναστολής του έργου έγινε επιλεκτικά για την πόλη μας και ρώτησαν: «Αλλού γιατί δίνετε άδεια;».

Σελέκος: «Να γίνει το έργο εδώ και τώρα»

«Επιλέχτηκε η αυστηρότητα», τόνισε η κ. Παναγιωτάκου μιλώντας στο «Χαϊδάρι Σήμερα». Σημείωσε πως το 1/3 των κτηρίων στο Άνω Δάσος είναι ρυμοτομούμενα λόγω υψομετρικής διαφοράς και πως όλοι εφαρμόζουν συγκεκριμένους πολεοδομικούς κανόνες. Κλείνοντας αναφέρθηκε και στην κοινωνική διάσταση του ζητήματος, για ένα έργο που απαίτησαν να υλοποιηθεί στη συντριπτική τους πλειοψηφία οι κάτοικοι των Κουνελίων και όχι μόνο. Αν δεν γίνει το έργο, τα μέλη των ΚΑΠΗ της περιοχής θα αναγκάζονται να διασχίσουν τη Λεωφόρο Αθηνών για να μεταβούν στο Β΄ ΚΑΠΗ της οδού Ζάππα ή την Αγωνιστών Στρατοπέδου για να πάνε στο Α΄ ΚΑΠΗ της οδού Καρδίτσης, υποστηρίζουν στελέχη του Δήμου.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος χαρακτήρισε το θέμα καθαρά γραφειοκρατικό και απαιτεί από το Υπουργείο να δώσει αμέσως έγκριση, για να ξεκινήσει ένα έργο απαραίτητο για την τρίτη ηλικία της περιοχής.

Γιώργος Παπαπαναγιώτου

ΣΧΕΤΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ

Νέο κτήριο για το ΚΑΠΗ Κουνελίων – Πλατεία ζητάει ο ιερέας της Αγ. Μαρίνας

 

Παρόμοια Άρθρα

Ένα Σχόλιο

  1. https://diavgeia.gov.gr/doc/6ΤΠ1ΩΗ3-ΟΟΚ?inline=true έχει άλλη δουλειά τώρα να κάνει, που να ασχοληθεί με το δήμο μας -άλλωστε ο μισθός πέφτει -το μέλλον εξασφαλισμένο -εισφορες ασφαλιστικές κλπ, τα πληρώνουμε όλοι εμείς -tο ΤΑΠ είναι απόλυτα άδικο ..τελικά δημοτικο συμβούλιο για τα μπάζα.και αντιπολίτευση χαμενο στο διάστημα….

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button