ΕΙΔΗΣΕΙΣΔΗΜΟΤΙΚΑΠΡΩΤΗ ΣΕΛΙΔΑ

Χαϊδάρι: “Βόμβες” για την αντιμετώπιση του αναμενόμενου χιονιά

Πιο αναλυτικά:

Ενώ εδώ και 10 ημέρες μιλάνε όλοι για το φαινόμενο “Μήδεια” που θα πλήξει την Αττική, ο Δήμος Χαϊδαρίου για άλλη μια φορά ήταν απροετοίμαστος. Οι δρόμοι κλειστοί, δεν μπορούσες να πας ούτε στο Αττικό Νοσοκομείο, δεν υπήρχαν μηχανήματα, αλάτι ελάχιστο,  δεν υπήρχε οργανωμένο σχέδιο αντιμετώπισης του φαινομένου, δεν υπήρχε ομάδα εργασίας από την υποτιθέμενη Πολιτική Προστασία του Δήμου μας, ο Αντιδήμαρχος άφαντος. Και ενώ στην συνάντηση που είχε γίνει στην Περιφέρεια Αττικής ερωτήθηκε εάν χρειάζεται βοήθεια, ο Δήμος μας και η πολιτική ηγεσία του απάντησε ότι είναι προετοιμασμένοι καλά, και δεν χρειάζονται καμία βοήθεια. Τι έγινε όμως;

Τρίτη πρωί στο Δημαρχείο 5 άτομα από το σύνολο του προσωπικού (και αυτά ήρθαν οικειοθελώς χωρίς να έχουν ειδοποιηθεί).  Ζητάει το Αττικό Νοσοκομείο βοήθεια για να ανοίξουν τον δρόμο και δεν υπήρχε κανείς να βοηθήσει. Ούτε καν εργάτες από την Καθαριότητα, που είναι δίπλα για να ανοίξουν τον δρόμο με φτυάρια, δεν τους εδόθη εντολή να πάνε. Τελικά ανέλαβε ο Δήμαρχος Αιγάλεω, που μάλλον εκεί έχουν συνηθίσει, όπως είπε και ο Αντ. Κ. Πετούσης από χιόνια, γιατί εκεί μάλλον είναι Ελβετία.

Συσσίτιο: δεν έγινε διανομή την Τρίτη 16.2.2021, διότι δεν υπήρχε σε επιφυλακή το αντίστοιχο προσωπικό και γιατί δεν υπήρχαν αλυσίδες για τα αυτοκίνητα. (Δεν πειράζει μια μέρα νηστικοί…)

Βοήθεια στο Σπίτι, δεν λειτούργησε δεν υπήρχαν αλυσίδες για τα αυτοκίνητα…

Να τονιστεί επίσης ότι είναι περίεργο πώς γίνεται διανομή του συσσιτίου ενώ δεν υπάρχουν υλικά σερβιρίσματος. Εάν δεν τα βάζουν από την τσέπη τους οι υπάλληλοι, τότε με ποιο μαγικό τρόπο γίνονται οι παραδόσεις των εμπορευμάτων, υπάρχουν Δελτία Αποστολής αντίστοιχα και Δελτία εισαγωγής υλικών, που να αποδεικνύουν την προμήθεια με ημερομηνία 17/2/2021; Το Δημόσιο δουλεύει με μαύρα, είναι νόμιμο;  

Άκουσον άκουσον! Ερχόταν χιονιάς και δεν είχαν προμηθευτεί αλυσίδες για κανένα όχημα του Δήμου (αλυσίδες αγοράστηκαν το μεσημέρι της Τρίτης 16.2.2021, μετά εορτής!!!).

Αφού δεν είχαν εκχιονιστικά και άλλα μηχανήματα, όπως λένε (ενώ υπάρχουν δύο μηχανήματα αλλά και αυτά είχαν προβλήματα τελευταία στιγμή) δεν ζήτησαν βοήθεια από εργολάβους να τους προμηθεύσουν εγκαίρως με μηχανήματα ή ακόμη και να τα επιτάξουν ως όφειλαν, συνήθης πρακτική των Δήμων (ας ρώταγαν τον κ. Κέντρη πώς ο Δήμαρχος Δημήτρης Μαραβέλιας είχε διαχειριστεί με επιτυχία αντίστοιχες συνθήκες).

Πολίτης δε, διαμαρτυρήθηκε στον κ. Καρατζαφέρη για τα προβλήματα, το χάος του Δάσους Χαϊδαρίου και του ανέφερε πως ο ίδιος θα μπορούσε να τους είχε φέρει τουλάχιστον 10 μηχανήματα εάν του είχε ζητηθεί. Το ενδιαφέρον του Αντιδημάρχου περισσεύει εκ του αποτελέσματος…

Οι άλλοι Δήμοι της Δυτικής Αττικής πάντως είχαν και μηχανήματα και προσωπικό ασφαλείας και η Διεύθυνση Καθαριότητας ήταν έξω και καθάριζε τους δρόμους, οι εικόνες είναι χίλιες λέξεις. Μάλλον εκεί είναι Ελβετία και έχουν συνηθίσει να διαχειρίζονται ανάλογες καταστάσεις…

Στα λόγια η Διοίκηση πανέτοιμη, στην πράξη καμία οργάνωση, καμία συνεννόηση, κανένα σχέδιο, καμία δυνατότητα να εγγυηθούν την προστασία των Δημοτών τους, καμία αντίδραση αντιμετώπισης του προβλήματος, ακολουθήθηκε η πρακτική μία μέρα είναι θα περάσει!

Και επειδή θα προσπαθήσετε να ρίξετε την ευθύνη σε προηγούμενες Διοικήσεις να σας πούμε Κύριοι ότι παλιά σε αντίστοιχες καταστάσεις δεν έλλειπε κανείς από τις επάλξεις, υπήρχαν πάνω από 10 μηχανήματα δανεισμένα και μη και αντιμετωπιζόταν το πρόβλημα. Ο αυτόματος πιλότος δεν ήταν ούτε οδηγός μας ούτε φίλος μας.   

Συγχαίρουμε τους όμορους Δήμους που έκαναν το χρέος τους και βοήθησαν να μείνει ανοιχτό το Δαφνί, το Αττικό Νοσοκομείο και έκαναν το αυτονόητο για το Δήμο μας!     

Ελευθερία Τοκατλίδου, Γιάννης Θεοτοκάς

Παρόμοια Άρθρα

Back to top button